Ujedinjena: Prekinuti fabrikovani napad na Raosavljevića

"Bošnjaci su svoji na svome u Crnoj Gori a navodno zaštitništvo koje im nudi DPS je licemjerno jer je svakome jasno da se radi o podgrijavanju strasti koje u organizaciji te stranke dostiže vrhunac", saopšteno je iz Ujedinjene Crne Gore

3891 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Ujedinjena Crna Gora
Foto: Ujedinjena Crna Gora

Ujedinjena Crna Gora (UCG) pozivala je partije i ostale političke subjekte da prekinu, kako su saopštili, sa kampanjom protiv odbonika u Skupštini opštine Bijelo Polje, predsjednika opštinskog odbora UCG i po profesiji porodični doktor u ovom gradu na sjeveru Nikole Raosavljevića.

Iz UCG su reagovali povom rasprave koja se otvorila nakon što je Raosavljević u fejsbuk objavi skrenuo pažnju na ubijanje srpskih civila tokom Prvog i Drugog svjetskog rata i “preporučio” Demokratskoj partiji socijalista da im je bolje da ćute i sačuvaju, kako je kazao, njemu dragi narod.

Ispod crnobijele fotografije je napisao: "Ovako su se klali srpski civili. Milion žrtava nevinih u Drugom svjetskom ratu. Još milion u Prvom.Hoćemo li da se prebrojimo i u Bijelom Polju? Pojedinim strankoidima, filijalama DPS-a, da preporučim...Bolje je da ćutite i da sačuvate vaš, meni dragi, narod. Historiju ostavite istoričarima!", stoji u fejsbuk objavi.

Iz UCG je saopšteno da je status Raosavljevića upozorenje da se ne prebrojavamo u Crnoj Gori "i da je svaki, a posebno srpski, narod doživio, nažalost, svoje stradanje u minulom vijeku iskorišten je za atak na njega i stigmatizaciju čovjeka u čiju odbranu su ustali i značajni pojedinci muslimanske vjeroispovijesti".

Ovo je naišlo na oštre kritike uglavnom članova Demokratske partije socijalista, što u UCG smatraju zamjenom teza.

"Zamjena teza neće proći, a ne služi na čast i pojedinim partnerskim Strankama što se uključuju u isfabrikovane osude podgrijavajući strahove i remeteći normalan život. UCG je među prvima saopštila da se nada učešću predstavnika Bošnjaka u novoj vladi i to je nepodijeljen stav našega rukovodstva", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Bošnjaci svoji na svom u Crnoj Gori.

"Navodno zaštitništvo koje im nudi DPS je licemjerno jer je svakome jasno da se radi o podgrijavanju strasti koje u organizaciji te stranke dostiže vrhunac". Iz UCG su pozvali osudu onog što je poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) u državnom parlamentu Draginja Vuksanović-Stanković kazala za Srbe.

"Makar onako kako je većina u bjelopoljskoj skupštini osudila dr Raosavljevića očekujemo da većina u državnom parlamentu osudi liderku SDP-a Draginju Vuksanović koja s mržnjom i bez odgovarajuće terapije proziva "posrbice" po Crnoj Gori. Razumijemo da je Kovid i skoro jednogodišnja izolacija s prekidima ostavila traga na mnoge, ali ovakvi i slični izlivi mržnje ne podrazumijevaju opraštanje nego uporan i stručan tretman", saopštili su iz UCG.

Istakli su da se Raosavljević izvinio svima koji nisu njegov status razumjeli onako kako je napisan i to izvinjenje je učinio javnim, u Skupštini Bijelog Polja.

"Ostrašćenost i mržnja pojedinaca i pojedinki iz sadašnje opozicije, međutim, ne samo da ostaju bez razjašnjenja i traženja oprosta, nego zlokobno i primitivno bivaju nagrađeni kampanjom podrške među partijskim botovima i polusvijetom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: