DPS: Naći rješenje za radnike i putnike ostavljene na evropskim aerodromima

U DPS-u očekuju da će država, "kao i uvijek do sada", stati iza svojih građana i drugih putnika

7187 pregleda 59 reakcija 56 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je premijera Zdravka Krivokapića da pronađe rješenje za radnike i putnike Monenegro erlajnsa koji su, kako navode, ostavljeni na evropskim aerodromima.

"Vlada Crne Gore, umjesto što njen premijer neubjedljivo zavarava javnost i radnike MA koje su neodgovorni ministri na presu ostavili na ulici, i to bez odluke Vlade kako priznaju, hitno mora iznaći rješenje za prevoz putnika Montenegro Airlinesa, koji su zbog toga preko noći ostavljeni i prepušteni sami sebi po evropskim aerodromima, u vremenu pandemije koronavirusa kakvu svijet ne pamti. Zato je potrebno u saradnji s crnogorskim DKP, na osnovu već stečenog uspješnog iskustva, hitno organizovati letove Montenegro Airlinesa prije i poslije praznika, ili posredstvom drugih avio kompanija omogućiti nesmetano putovanje ljudima koji imaju karte ili rezervacije za MA, i refundirati novac onima koji su odustali, ili našli drugi način da dođu do željenih destinacija", saopšteno je iz DPS-a.

U toj partiji očekuju da će država, "kao i uvijek do sada", stati iza svojih građana. "I svih drugih putnika koji su se bez svoje krivice našli u problemu izazvanom lakomislenošću i neodgovornošću samoproglašenih Krivokapićevih eksperata", zaključuju u DPS-u.

Bonus video: