DPS: Vlada pokazala neznanje i nekompetentnost

“Svako dalje sramoćenje i blamiranje premijera, vicepremijera i ministara, učiniće nesagledive štete po našu državu i njenu reputaciju”, smatraju u DPS-u

7258 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

U međunarodnim odnosima nezabilježeno je da jedna država, nakon što je drugoj već podnijela molbu za izručenje osuđene osobe i slala više urgencija, ponovo šalje isti akt, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz Vlade su na konferenciji za novinare saopštili da je danas DHL-om nadležnom državnom organu Srbije upućena molba za izručenje Svetozara Marovića.

U reagovanju DPS-a navodi se da je Vlada današnjim činom, “kojim se još i pohvalila na konferenciji za medije, pokazala da njeno blamiranje ne zna za granice, i da svakim novim potezom sve više sebe sramoti”.

“Danas smo saznali i ime kurirske firme kojom je to učinjeno, kao poseban kuriozitet koji valjda u ovu komediju, koju diplomatska praksa nije zabilježila, treba da unese dramaturški zaplet”, rekli su iz DPS-a.

Prema njihovim riječima, tim potezom članovi Vlade još jednom su pokazali odraz velikog neznanja, nepoznavanja materije, kao i nekompetentnosti da se bave ozbiljnim državničkim poslovima.

“Svako dalje sramoćenje i blamiranje premijera, vicepremijera i ministara, učiniće nesagledive štete po našu državu i njenu reputaciju”, zaključuje se u reagovanju.

Bonus video: