Danilović: Smijeniti Lazovića što prije

Dodao je da je to moguće uraditi danas, ne čekajući raspisivanje konkursa povodom izbora novog direktora Uprave policije

25079 pregleda 636 reakcija 39 komentar(a)
Danilović, Foto: Luka Zeković
Danilović, Foto: Luka Zeković

Predstavnici koalicije „Za budućnost Crne Gore“ zahtijeva od Vlade da razriješi pomoćnika direktora Uprave policije i šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zorana Lazovića.

Ovo je kazao predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović na konferenciji za novinare nakon sastanka predstavnika partija koalcije „Za budućnost CG“.

Danilović je istakao da Lazović ne bi mogao biti nikad na sadašnjoj funkciji da nije režima Demokratske partije socijalista.

„Vama je jasno u okviru naše koalicije vrlo često se razlikujemo oko nekih stvari, ali ima stvari oko koje razlike nema. Kada je odnos prema dosadašnjim službama bezbjednosti, onda tu imamo isti stav. Ja sam ubjeđenja da taj stav negdje dijele i ostale dvije pobjedničke koalicije, nadam se da ćemo to uskoro moći i da provjerimo. Razlikujemo i u tome kako prigovaramo politici Vlade, neko tiše, neko snažnije, ali glas je jedinstven“, rekao je Danilović.

Dodao je da je to moguće uraditi danas, ne čekajući raspisivanje konkursa povodom izbora novog direktora Uprave policije.

Primjer tome je naveo razrješenja načelnika četiri različita sektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost koje je sproveo novi vršilac dužnosti direktora ANB-a Dejan Vukšić.

„Novom konkursu za direktora Uprave policije se svakako radujemo, ali to ne znači da ćemo kao pobjednička koalcija i dio pobjedničke priče trpjeti da nam bilo koji pomoćnik direktora policije šalje političke poruke na ovaj ili na onaj način“, kazao je Danilović.

Danilović je istakao i to da se Uprava policije treba spojiti sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i da treba biti manje bezbjednostnih centara moći.

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je kazao da se moraju smijeniti svih sedam pomoćnika Uprave policije koji su koji su bili izbora bivšeg direktora Veselina Veljovića.

„Podsjetiću Vas da budući kandidat za direktora policije mora da dođe pred Odborom za bezbjednost i na tom odboru ćemo postaviti pitanje direktoru policiju o mogućim vezama sa aferama Grand i sa klanovima koji su imali interes da imaju svoje ljude u bezbjednosnom sektoru“, rekao je Knežević.

Sa presa
Sa presafoto: Luka Zeković

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić je kazao da se svi kadrovi DPS trebaju smijeniti, a nikako ne birati takozvano zdravo tkivo.

„Mi među onim ljudima u represivnom aparatu koji je postavljao dominantno Milo Đukanović mislimo da ne treba tražiti neko zdravo tkivo. Tamo nema zdravog tkiva, a postoji mnogo profesionalaca, mnogo ljudi koji bi se na odgovoran način bavili tom važnom djelatnošću, tako da treba da tražimo te, a ove polako na jedan noramlan, prirodan i zakonit način ukloniti sa mjesta gdje se donose važne odluke“, zaključio je Mandić.

Bonus video: