Vujačić Vukoviću: Posjetite nas da vidite kako je sjedjeti satima u mraku bez struje u Zeti


“Pitam gradonačelnika Vukovića, a složiće se sa mnom i većina građana Zete, kako je moguće da jedna gradska opština u sastavu Glavnog grada ostaje bez struje, na bukvalno svaki udar većeg vjetra ili kiše, i to ne na nekoliko časova nego na desetine. U čemu je problem da ne može da se obezbijedi kvalitetno i uredno snadbijevanje električnom energijom više hiljada domaćinstava na ovom području”, pita Vujačić

7641 pregleda 115 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nedavno je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković posjetio Zetu sa svojim političkim sljedbjenicima i divio se tobožnjem predanom radu svoje uprave i velelepnim infrastrukturnim zdanjima u Zeti, koja danas u 21. vijeku na kraju 2020. godine i dalje nema stabilno elektro napajanje, poručio je danas Balša Vujačić, odbornik URE u Skupštini Gradske opštine Golubovci.

On je kazao da tamošnja Skupština danas nije mogla da održi sjednicu jer nema struje i da je to nezabilježeno u nekim od glavnih gradova kako regiona tako i Evrope.

“Pitam gradonačelnika Vukovića, a složiće se sa mnom i većina građana Zete, kako je moguće da jedna gradska opština u sastavu Glavnog grada ostaje bez struje, na bukvalno svaki udar većeg vjetra ili kiše, i to ne na nekoliko časova nego na desetine. U čemu je problem da ne može da se obezbijedi kvalitetno i uredno snadbijevanje električnom energijom više hiljada domaćinstava na ovom području”, pita Vujačić. On ističe da ovo nije problem koji je od juče nego traje decenijama.

“Volio bih da mi gospoda gradonačelnik Vuković i CEDIS odgovore kako je moguće da na geografsko povoljnom terenu gdje je smještena Zeta struja nestaje na svako manje nevrijeme i gdje je ta infrastruktura u koju se ulaže novac a koja bi trebala da riješi ovaj problem”, ističe Vujačić.

Vujačić ukazuje da su ovo javna pitanja, na koja očekuje zajedno sa svim Zećanima, odgovore od nadležnih.

“Udostojite se da nam makar odgovorite na javna pitanja povodom ovog problema. Možete nas u međuvremenu i posjetiti da vidite kako je divno sjedjeti u mraku kao u nekom od prethodnih vjekova”, zaključio je na kraju Vujačić.

Bonus video: