Kordić: Mladi treba da šire znanja o procesu pristupanja EU

Generalni sekretarijat Vlade – Sektor za informisanje javnosti o EU i pristupanju Crne Gore EU organizovao je online kviz „Koliko znaš o EU?“, u okviru projekta „EU4ME“ koji finansira EU

5359 pregleda 0 komentar(a)
Kordić sa nagrađenima, Foto: gov.me
Kordić sa nagrađenima, Foto: gov.me

Budućnost Crne Gore je u Evropskoj uniji (EU), a mladi treba da šire svoja znanja o procesu pristupanja Uniji, poručila je glavna pregovaračica Zorka Kordić pobjednicima kviza „Koliko znaš o EU?“.

Generalni sekretarijat Vlade – Sektor za informisanje javnosti o EU i pristupanju Crne Gore EU organizovao je online kviz „Koliko znaš o EU?“, u okviru projekta „EU4ME“ koji finansira EU.

Navodi se da je u kvizu učestvovalo 200 učenika završnih razreda osnovnih škola u Crnoj Gori.

Najbolje su bile učenice devetog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Podgorice Nađa Kaluđerović i osmog razreda podgoričke Osnovne škole „Maksim Gorki“ Jana Vučinić, i učenik devetog razreda Osnovne škole „Orijenski bataljon“ iz Bijele Luka Želalić.

Saopšteno je da je nagrađenima danas Kordić uručila priznanja i vrijedne nagrade – tri gradska bicikla.

Kordić je poručila najmlađim generacijama da je njihova budućnost u EU.

„Ohrabrujem ih da šire svoja znanja o procesu pristupanja EU, zajednici evropskih država i o mjestu Crne Gore u evropskoj porodici“, rekla je Kordić.

Kaluđerović i Vučinić su pozvale vršnjake da se naredne godine prijave za učešće u kvizu i iskoriste priliku da obogate svoje znanje i osvoje vrijedne nagrade.

One su poručile da bi željele da Crna Gora uskoro postane članica EU, kao i da članstvo može donijeti brojne povlastice, pogotovo mladima.

Želalić je kazao da mu je kviz pomogao da bolje upozna EU i sve pogodnosti koje ona pruža.

Bonus video: