solidarnost zbog razdornoh zemljotresa

Opština HN donirala novac Crvenom krstu Hrvatske

“Materijalna šteta prouzrokovana zemljotresom zanemarljiva je u odnosu na ljudske žrtve u ovakvim nemilim događajima. Vjerujem da će hrvatski narod i građani Petrinje pokazati odlučnost i zajedništvo, kako bi što prije prevazišli novonastale probleme i pomogli porodicama nastradalih", kaže se u saopštenju

6115 pregleda 3 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: TO Herceg Novi
Herceg Novi, Foto: TO Herceg Novi

Predsjednik Opštine Hreceg Novi, Stevan Katić uputio je najiskrenije saučešće porodicama stradalih u zemljotresu u Petrinji, gradskoj upravi i svim građanima, u ime građana Herceg Novog i svoje lično, saopšteno je iz kabineta predsjednika te opštine.

“Materijalna šteta prouzrokovana zemljotresom zanemarljiva je u odnosu na ljudske žrtve u ovakvim nemilim događajima. Vjerujem da će hrvatski narod i građani Petrinje pokazati odlučnost i zajedništvo, kako bi što prije prevazišli novonastale probleme i pomogli porodicama nastradalih", kaže se u saopštenju.

Oni su dodali da Herceg Novi vrlo dobro pamti zemljotres 1979. godine i posljedice koje je on imao po našu zajednicu. Pamtimo i pomoć koja je stizala iz svih republika bivše Jugoslavije, na kojoj ćemo vječno i nezimjerno biti zahvalni.

"Smatrajte nas svojim gradom prijateljem, koji razumije kroz šta trenutno prolazite. U mislima smo sa svim građanima Petrinje. Sa namjerom da pružimo ruku pomoći stradalim porodicama u Petrinji, Opština Herceg Novi će donirati finansijska sredstva za Vaš grad Crvenom krstu Republike Hrvatske”, navedeno je u poruci predsjednika Katića gradonačelniku Petrinje, Darinku Dumboviću", zaključeno je u saopštenju.

Preporučujemo za Vas