"Državu tretira kao svoj feud"

Krivokapić: Đukanovića briga za državu ukoliko neće biti njen vlasnik

"Odluka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, da vrati nekoliko zakona koji su usvojeni na sjednici Skupštine 29. decembra 2020, na ponovno odlučivanje, najbolje pokazuje kako proces kohabitacije funkcioniše u praksi"

95680 pregleda 2698 reakcija 160 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne dozvoljava mirnu tranziciju vlasti i nastavlja u višegodišnjem maniru da državu tretira kao svoj feud, ocijenio je premijer Zdravko Krivokapić

On je to napisao na svom Tviter nalogu povodom odluke Đukanovića da vrati na ponovno odlučivanje sve zakone koje je donijela Skupština na sjednici 29. decembra, među kojima su i izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopšteno je iz kabineta predsjednika. Prilikom donošenja odluke pozvao se na član 94 stav 1 Ustava.

"Odluka predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, da vrati nekoliko zakona koji su usvojeni na sjednici Skupštine 29. decembra 2020, na ponovno odlučivanje, najbolje pokazuje kako proces kohabitacije funkcioniše u praksi. Osim što krsi Ustav, zakone ove zemlje, Đukanović se igra građanima, njihovom imovinom i pravima koja proističu iz Ustava", naveo je Krivokapić.

Povezani članci

02. Januar 2021.

Đukanović vratio zakone na ponovno odlučivanje

Dodao je i da udarom na bankarski sektor i male privrednike "predsjednik Crne Gore nam poručuje da ga nije briga za državu ukoliko neće biti njen vlasnik", zaključio je Krivokapić

Preporučujemo za Vas