DPS: Krivokapić da konačno nauči nadležnosti

"Predsjednik Đukanović, kao i Demokratska partija socijalista pokazali su puni demokratski kapacitet u prethodna četiri mjeseca mirnom i demokratskom tranzicijom vlasti bez ijedne opstrukcije"

23223 pregleda 61 reakcija 43 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) poručila je da bi premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić trebalo "da konačno nauči ustavne nadležnosti i sistem podjele vlasti".

Iz DPS-a su "savjetovali" Krivokapića da pročita član 94 Ustava Crne Gore u kojem su propisane nadležnosti predsjednika Crne Gore i njegovo pravo da Zakon vrati na ponovno odlučivanje Skupštini.

"Predsjednik Đukanović, kao i Demokratska partija socijalista pokazali su puni demokratski kapacitet u prethodna četiri mjeseca mirnom i demokratskom tranzicijom vlasti bez ijedne opstrukcije. Podsjećamo javnost da je DPS čak davao kvorum i većinu za izmjenu poslovnika kako bi se uvelo online glasanje i kako bi Vlada mogla biti izglasana u situaciji kada je jedan dio poslanika parlamentarne većine bio odsutan zbog koronavirusa", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju da "demokratski kapaciteti naše partije ne podrazumijevaju da ćemo trpjeti bezakonje, otpočinjanje sjednica bez kvoruma, uzurpiranje nadležnosti DIK-a".

"I uvođenje pravnog nasilja od strane nove vlasti. Takvom ponašanju ćemo se jasno suprotstaviti na institucionalan način u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: