DPS: Bečić i Krivokapić sačuvali fotelje, iz kojih bi bili izbačeni da "Zakon nad zakonima" nijesu protivpravno usvojili

"Problematično je što se neustavna, i protivzakonita sredstva koriste da se ostvari taj cilj, poput glasanja bez kvoruma, kojem su pribjegli kako bi na silu izglasali Zakon o slobodi vjeroispovijesti"

25152 pregleda 105 reakcija 102 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) ocijenila je da su predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i premijer Zdravko Krivokapić današnjim sastankom "pokazali ambiciju da uzurpiraju nadležnosti drugih institucija u Crnoj Gori".

U saopštenju DPS-a se navodi da Krivokapić i Bečić "ne poznaju svoje ustavne nadležnosti".

"Vjerujemo da su u pitanju neznanje i nesnalaženje, ali i loša namjera da se makijavelijevskim principom - cilj opravdava sredstvo - zgaze Ustav i zakoni Crne Gore. Razumijemo da je cilj nove vlasti da usvajaju zakone kojima će se mijenjati građansko biće Crne Gore i država potčiniti zahtjevima klerikalnih struktura. Problematično je što se neustavna, i protivzakonita sredstva koriste da se ostvari taj cilj, poput glasanja bez kvoruma, kojem su pribjegli kako bi na silu izglasali Zakon o slobodi vjeroispovijesti", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju i da vjeruju "da su se Bečić i Krivokapić, danas međusobno hrabrili, ubijeđujući jedan drugog da će udruženi biti jači od Ustava, zakona i institucija Crne Gore".

"Ipak, rano je za slavlje, za sada su samo sačuvali svoje fotelje, iz kojih bi bili izbačeni da "Zakon nad zakonima" nijesu protivpravno "usvojili"", zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Bonus video: