Demokrate: Sastanak Bečića i Krivokapića zasmetao onima koji su državne odluke donosili u "Splendidu"

"Ono što je posebno bolno za DPS, a što izaziva politički plač u seriji orkestriranih saopštenja, jesu demokratske, mirne i evropske odluke koje su trijumfovale nad pokušajima izazivanja tenzija, podjela, svađa i uvođenja nestabilnosti"

11369 pregleda 27 reakcija 31 komentar(a)
Krivokapić i Bečić, Foto: Skupstina.me
Krivokapić i Bečić, Foto: Skupstina.me

Očito da je sastanak predsjednika Skupštine Crne Gore (Aleksa Bečić) i premijera (Zdravko Krivokapić) juče u Parlamentu zasmetao onima koji su državne odluke donosili u "Splendidu", za njih vrhovnoj instituciji koja je decenijama bitisala izvan i iznad Ustava i zakona, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

"Upravo na takvom mjestu je i skovan plan državnog udara koji je osujećen pravovremenom reakcijom Skupštine Crne Gore koja je uspješno zaštitila svoju ustavnu poziciju, odbranila od udara pravni sistem države i odbila napad na izraženu volju građana iz koje proističe legitimitet državnih organa", ističe se u saopštenju Demokrata.

Oni su reagovali na saopštenje Demokratske partije socijalista (DPS) u kome se između ostalog navodi da su predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić "sačuvali fotelje, iz kojih bi bili izbačeni da "Zakon nad zakonima" nijesu protivpravno usvojili".

"Ono što je posebno bolno za DPS, a što izaziva politički plač u seriji orkestriranih saopštenja, jesu demokratske, mirne i evropske odluke koje su trijumfovale nad pokušajima izazivanja tenzija, podjela, svađa i uvođenja nestabilnosti. Zasmetalo je i ono 15 minuta u kojem roku je sve riješeno i za koliko je pala u vodu i uzurpacija ustavnih pozicija i instrumentalizacija DIK-a". poručile su Demokrate.

Iz te partije su kazali da ne može ni jedan organ, pa ni Državna iztborna komisija (DIK) dodjeljivati sebi ovlašćenja koja pripadaju Skupštini Crne Gore.

"Ne može si niko igrati sa Ustavom Crne Gore, niti državom, jer će svi igrači u takvom timu dobiti odlučan i adekvatan demokratski odgovor državnih institucija. Ne mogu oni koji su donosili odluke sa 20 poslanika u plenumu, da osporavaju odluke usvojene glasovima 41 poslanika u skladu sa Ustavom, zakonima i Poslovnikom Skupštine. Ovakvim javnim cviljenjima opozicija pokušava da obmane javnost i prestavi iskrivljenu sliku političke stvarnosti. Ali, politička stvarnost govori da je opozicija poražena, ne jednom, nego nekoliko puta i da će opet biti poraženi, na novom glasanju, a tom prilikom i politicki dotučeni", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: