SDP: Hitno sankcionisati odgovorne za prijetnje Filipoviću

"To je jedini način da se spriječi dalja kontaminacija javne scene i ugrožavanje sigurnosti javnih aktera", porulili su iz SDP-a

4167 pregleda 15 komentar(a)
Foto: SDP
Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) osudila je verbalne napade na političkog analitičara Ljubomira Filipovića i prijetnje izrečene prema njemu i njegovoj porodici. Pozvali su nadležne organe da pokrenu postupak utvrđivanja odgovornosti aktera tog, kako su kazali, anticivilizacijskog čina.

"Političke razlike su legitimna stvar pa se kao društvo moramo navikavati da u ambijentu tolerancije i demokratskog uvažavanja razmjenjujemo različite političke stavove bez vrijeđanja i prijetnji fizičkim obračunima i nasiljem. Koliko god aktuelni trenutak bio politički izazovan i turbulentan moramo sačuvati osnove političke kulture koje smo ipak dostigli u ove 3 decenije parlamentarizma i višepartizma", saopšteno je iz SDP-a.

Poručili su da je sve one koji se ponašaju suprotno, kao u ovom slučaju, potrebno promptno procesuirati i sankcionisati. "Jer je to jedini način da se spriječi dalja kontaminacija javne scene i ugrožavanje sigurnosti javnih aktera", zaključili su iz SDP-a.

Bonus video: