Đukanović: Abazović slagao i prevario, ne dugujem cent lično, dug firme je greška administracije

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je ranije kazao da dok priča o navodnom poštovanju Ustava i zakona, Đukanović duguje 12,4 miliona eura poreza državi

101529 pregleda 2607 reakcija 267 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.01.2021. 13:32h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović saopštio je danas da je objava potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića da je poreski dužnik najobičnija laž i prevara.

"Objava Dritana Abazovića da sam poreski dužnik je najobičnija je laž i prevara. Kao građanin Crne Gore Milo Đukanović ne dugujem ni jedan cent po osnovu poreza, ni po bilo kom drugom osnovu. Tačno je, i javnost o tome sve zna, da sam godinama akcionar u kompaniji "Global Montenegro", koja kao pravno lice, a ne ja lično, očitom greškom administracije firme, duguje ukupno 1.900 eura doprinosa, a ne kako manipulatorski tvrdi: 12,4 miliona eura", napisao je Đukanović na Tviteru.

On je dodao da je dakle Abazović, koji je trenutno i potpredsjednik Vlade slagao za preko 6.000 puta.

"I nije to najgore u svemu, jer se to dokazuje i brzo i lako. Gore od toga je što misli da smo svi šibicari kao i on, pa je valjda moja priča o identitetu i ugroženosti Crne Gore od velikosrpskog nacionalizma kojem on služi ustvari zbog izmišljenog poreskog duga. Zastiđe i za Vladu i za Crnu Goru", naveo je Đukanović.

Abazović je ranije danas kazao da dok priča o navodnom poštovanju Ustava i zakona, Đukanović duguje 12,4 miliona eura poreza državi.

Bonus video: