JOKOVIĆ REAGUJE NA INICIJATIVU DIJELA ČLANOVA GO

SNP: Kaznićemo funkcionere koji žele da nanesu štetu stranci

Iz SNP-a tvrde da iza inicijative stoje funkcioneri koji nisu željeli Jokovića za predsjednika, i da će biti kažnjeni zbog nanošenja štete partiji
116 pregleda 4 komentar(a)
Snežana Jonica, Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Snežana Jonica, Vladimir Joković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.12.2017. 06:50h

Rukovodstvo Socijalističke narodne partije (SNP) će odlučno i adekvatno kazniti funkcionere koji žele da nanesu štetu stranci, kazali su “Vijestima” iz SNP-a.

Komentarišući inicijativu predsjednika 12 opštinskih odbora kojom od Statutarne komisije SNP-a traže da poništi izbor stranačkih potpredsjednika, sagovornik “Vijesti” iz vrha stranke kazao je da iza inicijative stoje odbori koji nisu željeli da Vladimir Joković bude predsjednik SNP-a.

"SNP će odlučno i adekvatno sankcionisati one koji žele da iznutra nanesu štetu partiji. Jedini cilj je nanošenje štete partiji. Zanimljivo je da se bune samo oni koji su imali drugog favorita za čelo partije”, tvrdi sagovornik “Vijesti".

Dio članova GO tražio je od Statutarne komisije da poništi odluke o izboru potpredsjednika i Izvršnog odbora zbog kršenja Statuta.

Oni navode da je Joković prekršio član 4 kojim je propisano da “predsjednik predlaže Glavnom odboru potpredsjednike nakon obavljenih konsultacija s predsjednicima opštinskih odbora, odbora Glavnog grada i Prijestonice”.

Potpisnici navode da ih Joković nije konsultovao prije nego je za potpredsjednike imenovao Dragoslava Šćekića, Danijelu Đurović i Dragana Ivanovića.

Inicijativu su, između ostalih, potpisali šef pljevajskog i kotorskog odbora Radoman Gogić i Branko Ivanović, šef odbora u Tuzima Kolja Ljuljđuraj kao i prvi čovjek SNP-a u Budvi Veselin Marković. Iza inicijative su i predsjednik danilovgradskog odbora Spasoje Kovačević, šef barskog odbora Milenko Cebalović i predsjednik cetinjskog odbora Slobodan Čavor.

Sagovornik "Vijesti" tvrdi da će partijski organi raspravljati o djelovanju pojedinih stranačkih funkcionera, navodeći da među njima ima “onih koji su ostavili stranku u lošem finansijskom stanju”.

Joković je nedavno raspustio sve opštinske odbore, osim onih u Ulcinju i Beranama, navodeći da im je istekao mandat 2016. godine. On je tada poručio da neće trpjeti opstrukcije u partiji, navodeći da Snežana Jonica ima značajan uticaj na dio članova GO koji su je podržali na Kongresu.

Preporučujemo za Vas