pozvali nadležne organe da reaguju

DPS Nikšić: Bratstvo Tvrdoš zloupotrebljava lik Amfilohija u predizborne svrhe

"Pomenute osobe išle su od vrata do vrata u predmetnom stambenom objektu i uz zastrašivanje primoravali stanare da daju saglasnost. No, i pored toga nijesu istu dobili od svih", kazali su iz DPS-a

19264 pregleda 66 reakcija 67 komentar(a)
Bratstvo Tvrdoš postavilo "ceradu" sa likom Amfilohija, Foto: OO DPS Nikšić
Bratstvo Tvrdoš postavilo "ceradu" sa likom Amfilohija, Foto: OO DPS Nikšić

Danas su Nikšićani opet svjedočili bahatosti, nepoštovanju pravnih propisa i ruganju građanskoj Crnoj Gori, ocijenili su iz nikšićkog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Oni navode da je tzv. bratstvo Tvrdoš, iza kojeg, kako tvrde, stoje "lica sa pozamašnim policijskim dosijeima", postavili su ceradu sa likom preminulog Amfilohija Radovića na jednu od stambenih zgrada u Nikšiću, za šta je neophodna saglasnost svih stanara, ali i dozvola Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

"Pomenute osobe išle su od vrata do vrata u predmetnom stambenom objektu i uz zastrašivanje primoravali stanare da daju saglasnost. No, i pored toga nijesu istu dobili od svih. O dozvoli Sekretarijata da i ne govorimo, jer zašto bi oni tražili dozvole, kad ih oni sami sebi daju, kao što daju sebi pravo da vrijeđaju i ometaju službenike u vršenju dužnosti. Anarhija na djelu", navodi se u saopštenju.

Ističu da je druga strana priče šta se želi postići postavljanjem ovakvih sadržaja.

"Zloupotreba vjere, vjerskih osjećanja i lika preminulog Amfilohija, a sve u predizborne svrhe u Nikšiću. Ovim pokazuju koliko im je išta sveto, koliki su vjernici i koliko poštuju najradosniji hrišćanski praznik koji dolazi. Sveštena lica na ceradama, instant vjernici i tabloidna lica sa potjernica – trojstvo kakvo savremena civilizacija ne pamti", kazali su iz DPS-a.

Oni su pozvali nadležne organe da reaguju i da "bahaćenju i nepoštovanju propisa stanu na kraj", jer zakoni moraju biti jednaki za sve "pa i za gospodu, koja su aktivno učestvovala u predizbornoj kampanji za parlamentarne izbore podržavajući aktuelnu vlast."

Preporučujemo za Vas