"Danas smo platili doprinose, 12 i po miliona dugujemo za kredite"

"Ovaj dio ne treba da interesuje potpredsjednika Vlade, jer se normalna vlada ne miješa u poslovne odluke dva privatna poslovna subjekta koji se ponašaju u skladu sa važećim zakonima", navodi se u saopštenju

83995 pregleda 748 reakcija 117 komentar(a)
Rajković, Foto: Savo Prelević
Rajković, Foto: Savo Prelević

Global Montenegro državi Crnoj Gori ne duguje jedan jedini cent na ime bilo kog poreza ili bilo kog doprinosa.

To su saopštili iz kompanije Global Montenegro d.o.o. povodom izjave potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića koji je ranije danas kazao da ova kompanija duguje 12,4 miliona eura poreza državi.

Oni u reagovanju navode da su danas izmirili iznos od 1.939,06 eura po osnovu doprinosa.

"I to je ono što bi eventualno moglo da interesuje potpredsjednika Vlade. Kao pravno lice, firma Global Montenegro duguje drugom pravnom licu iznos ugovorenog kredita i prispjelih kamata. U normalnom sistemu, ovaj dio ne treba da interesuje potpredsjednika Vlade, jer se normalna vlada ne miješa u poslovne odluke dva privatna poslovna subjekta koji se ponašaju u skladu sa važećim zakonima. Zato je očigledna namjera gospodina Abazovića da svojim objavama na tviteru pokuša da prikupi neki jeftin politički poen. Neka ga prikuplja u svom dvorištu, jer što se nas tiče mi ćemo nastaviti da poslujemo u skladu sa važećim zakonima u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju kompanije.

Đukanović i Rajković su osnivači firme. Đukanović je vlasnik 50 odsto udjela, ali je prenio prava upravljanja zbog državne funkcije.

Bonus video: