30. AVGUSTA PRAVO GLASA IMALO 58.440

MUP: Pravo glasa na izborima u Nikšiću ima 58.544 građana

Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala www.biraci.me

17908 pregleda 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pravo glasa na lokalnim izborima u Nikšiću na današnji dan ima 58.544 građana.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je da je na parlamentarnim izborima održanim 30. avgusta pravo glasa imalo 58.440 građana.

"Uvid u birački spisak, birač može ostvariti lično, na šalterima Područne jedinice za građanska stanja i lične isprave Nikšić, svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) u terminu od 08 do 14 h, uz važeću ličnu kartu ili putnu ispravu (pasoš). Prilikom neposrednog uvida, birač može zatražiti promjenu podataka upisanih u birački spisak", saopšteno je iz MUP-a.

Birač može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala. Na tom portalu, građanin unosom broja lične karte ili putne isprave može provjeriti da li je u biračkom spisku i na kojem biračkom mjestu glasa.

"Obzirom na to da je tačnost adrese na kojoj građanin živi važna za tačnost biračkog spiska, na portalu je ostavljena mogućnost podnošenja elektronskog zahtjeva za promjenu adrese u okviru opštine u kojoj ima prijavljeno prebivalište. Takođe, građanin zahtjev za promjenu adrese može podnijeti i lično, na šalterima Područne jedinice/ Filijale za građanska stanja i lične isprave Ministarstva unutrašnjih poslova, u opštini u kojoj ima prijavljeno prebivalište", pojašnjeno je iz MUP-a.

U birački spisak upisuju se državljani Crne Gore koji imaju biračko pravo, a nakon donošenja odluke o raspisivanju izbora i lica koja biračko pravo stiču najkasnije na dan izbora, prema mjestu prebivališta.

Preporučujemo za Vas