DPS Budva: Carević ponizio sve građane koji su bili prinuđeni da sjede kući za Božić

"Da bi dodatno pokazao svoju “bogougodnost”, ali i status predsjednika crkvene opštine, Carević je u prazničnim danima, uz asistenciju sveštenika, uspio da opali i božićni plotun iz topa", navode iz budvanskog DPS-a

15450 pregleda 147 reakcija 70 komentar(a)
DPS Budva, Foto: DPS
DPS Budva, Foto: DPS

Marko Carević, u maniru lokalnog šerifa koji je iznad zakona, bahatim ponašanjem nastavio je i u novoj godini da dokazuje svoju “nedodirljivost” za državne organe, navodi u nepotpisanom reagovanju budvanskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

Iz ove partije reagovali su na snimak na kome se kome se vidi kako predsjednik Opštine Budva Marko Carević proslavljajući Božić puca iz topa u manastiru Stanjevići.

Oni navode da je Careviću nije dovoljno što je organizovao veliko okupljanje čime je prekršio sve epidemiološke mjere, već da želi da se pohvali "kako mu se može".

"I na taj način javno ponizi sve građane koji su bili prinuđeni da sjede u kući bez kontakta sa svojim najbližima. Vjerovatno je bio nesvjestan, da je na taj način ponizio i Krivokapića, i Abazovića i sve one koji ne smiju da se suprotstave njegovom konstantnom javnom bahaćenju. Da bi dodatno pokazao svoju “bogougodnost”, ali i status predsjednika crkvene opštine, Carević je u prazničnim danima, uz asistenciju sveštenika, uspio da opali i božićni plotun iz topa. Ovo "duhovno" gruvanje topova, očekivano, predstavljeno je kao poštovanje “drevne manastirske tradicije”", kazali su iz budvanskog DPS-a.

Carević je, kako navode, dokazanom pasivnošću nadležnih državnih organa, koji propuštaju njegovo procesuiranje "i kad uzurpira zemljište, i kad upada na privatna gradilišta, i kad krši epidemiološke mjere", postao čovjek koji je nedodirljiv i iznad zakona.

"Sa druge strane, Dritan Abazović, koji je preuzeo ulogu državnog tužilaštva hvali se ovih dana kako "nema nedodirljivih”. Pitamo “tužioca” Abazovića da li to važi i za Bata Carevića ili je Budva i definitivno u statusu SAO, pa ne pripada državnim nadležnostima? Drugim riječima, ukoliko nema nedodoriljivih, da li će Dritan dodirnuti Bata?", zaključuje se u nepotpisanom saopštenju DPS-a.

Bonus video: