Popović: Privođenje Mićunovića kršenje ljudskih prava, on je veliki crnogorski patriota

"Policija je po nečijem naređenju to uradila, a vidimo da tužilaštvo tu igru čitavu nije prihvatilo", rekao je Popović

75662 pregleda 3396 reakcija 281 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Poslanik u Skupštini Crne Gore Andrija Popović kazao je da je privođenje Branislava Brana Mićunovića "prosto kršenje ljudskih prava".

On je gostujući u emisiji "Neđelja u petak" na TV A1 kazao da je "policija po nečijem naređenju to uradila"

"Ovo je prosto kršenje ljudskih prava zbog oružja koje nije čak bilo, koliko sam vidio iz saopštenja, ni u njegovom autu, već u autu u kom su bili njegovi prijatelji", rekao je Popović.

Uprava policije danas se oglasila povodom privođenja Mićunovića 6. januara i saopštila da je vozilom u kojem su pronađena dva pištolja sa municijom upravljao Branislav Mićunović. Sa njim u vozilu bili su i njegovi prijatelji Sava Vujović i Srđan Mićunović.

"Policija je po nečijem naređenju to uradila, a vidimo da tužilaštvo tu igru čitavu nije prihvatilo. Koliko znam to je poruka više... koliko sam ja upoznat gospodin Mićunović je veliki crnogorski patriota. Mislim da je to poruka nekome drugome. Da je to poruka uglavnom tim nekim suverenističkim snagama, kako će se nova vlast odnositi, da će to biti čisti revanšizmi čitavo vrijeme", rekao je Popović.

Dodao da "zahtijeva da se da valjano objašnjenje zbog čega je sve ovo uslijedilo, javnost mora da zna".

Popović je naveo da Mićunovića ne zna lično.

"Kolaju priče iz tih nekad antivladinih, danas provladinih medija o nekim njegovim djelima. To se dešavalo valjda za vrijeme SFRJ. To nema veze izgleda sa tim. To niko nije procesuirao toliko decenija. Ovo je prosto kršenje ljudskih prava", rekao je Popović.

Kazao je i da ne zna zašto do nedavno policija "toga čovjeka nisu smjeli da privedu.".

"To je vjerovatno priča rekla kazala. Pretpostavljam ovo što je potpredsjednik Vlade Abazović rekao da nema nedodirljiv, ja ga podržavam. Mislim da je daleko veći problem od privođenja Mićunovića što potpredsjednik Vlade nije saopštio ko mu je nudio 21 milion eura. To je državni udar. On je na osnovu tih priča postao potpredsjednik Vlade. Mi moramo da dobijemo taj odgovor hitno, da znamo u kojoj državi mi živimo, da li postoji stvarno neko ko mu je nudio tih 21 milion eura ili je to praktično izmišljotina u političke svrhe", rekao je Popović

Poslanik Miodrag Lekić je rekao da ne može da komentariše privođenje Mićunovića i da "ako policija nije objasnila ja još teže mogu da objasni".

"Komunikacija sa javnošću mora biti mnogo bolje. Ovaj slučaj pokazuje da niko nije nedodirljiv, to je pozitivna strana. Negativna je da dovoljno ne znamo. U očekivanju smo da saznamo, da dobijemo objašnjenje od tužilaštva i policije", rekao je Lekić.

Popović: Vjerovatno je smiješno što Marković podiže dva prsta

Upitan da li mu je bilo neprijatno kada je vidio građane koji aplaudriaju poslaniku DPS-a Dušku Markoviću koji je ispred Skupštine podizao dva prsta "čemu se smijao prije 30 godina", odgovorio je:

"Da komentarišem to što je Duško Marković podizao dva prsta - jeste vjerovatno smiješno, ali to svi koriste u nekim momentima...", rekao je Popović.

Duško Marković
foto: Luka Zeković

On je rekao i da su 1998. liberali "Mila Đukanovića i DPS uspjeli da dovedu na ovaj crnogorsko evropski građanski put".

Bonus video: