Socijaldemokrate traže izvinjenje Krivokapića i Abazovića

Član Predsjedništva SD-a Nermin Bećirović je kazao da Krivokapić "tajnom i organizovanom" čestitkom Željki Cvijanović, povodom Dana Republike Srpske, dva puta od Ustavnog suda BiH proglašenog neustavnim, potvrđuje svoju pripadnost kuhinji "srpskog sveta"

5142 pregleda 52 reakcija 52 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate Crne Gore pozvale su premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da zbog, kako se navodi, diplomatskog skanadala i nepoštovanja prijateljske susjedne države i odluka njenih najviših sudskih instanci, upute javno izvinjenje građanima Crne Gore i Bosne i Hercegovine (BiH).

Član Predsjedništva SD-a Nermin Bećirović je kazao da Krivokapić "tajnom i organizovanom" čestitkom Željki Cvijanović, povodom Dana Republike Srpske, dva puta od Ustavnog suda BiH proglašenog neustavnim, potvrđuje svoju pripadnost kuhinji "srpskog sveta".

To je, kaže on, istovremeno i pokazatelj da nije omaška kada je nedavno o Crnoj Gori i Srbiji govorio kao dvije srpske države.

"Zato je sasvim logično da mu je ministarka u Vladi neko ko sebe ponosno naziva četnikom, za koga Crnogorci ne postoje, nego su to "milogorci" i "dukljani", ljudi dostojni prezira jer su "pristali da se nad njima vrši etnički inženjering", kazao je Bećirović.

Kako je naveo, očekivalo se da Krivokapić i Abazović, "ovako radosnu vijest podijele valjda svojom državom Crnom Gorom, makar putem tvitera, kako nas o svemu i svačemu obavještavaju".

"Osim ako Krivokapić nije odlučio da, pošto je riječ o epohalno važnom događaju, lično telefonom pozove Cvijanović dok je bio u Hramu i sprovodio sa novim v.d. direktorom ANB-a instrukcije Srpske pravoslavne crkve (SPC) oko sramnog postavljanja ograda oko Cetinjskog manastira i pola Cetinja da se slučajno niko osim prostalica SPC ne bi priblizio crnogorsakoj svetinji", rekao je Bećirović.

Bonus video: