bivši predsjednik crne gore poručio:

Vujanović: Čestitku povodom Dana Republike Srpske sam uputio prije nego je 9. januar proglašen neustavnim

"Svoj odnos poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, njenih entiteta, konstitutivnih naroda i građana iskazivao sam u svim prilikama"

31536 pregleda 96 reakcija 96 komentar(a)
Vujanović, Foto: Savo Prelević
Vujanović, Foto: Savo Prelević

Bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović saopštio je danas da je čestitku povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, uputio 2011. na poziv da prisustvuje svečanom obilježavanju, a prije nego je 2016. godine ovaj datum od Ustavnog suda Bosne i Hercegovine proglašen neustavnim zbog diskriminatorskog karaktera, a na inicijativu tadašnjeg člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića.

Vujanović je kazao da se obratio "povodom zloupotrebe moje čestitke, kao Predsjednika Crne Gore, prema obilježavanju 9. januara dana Republike Srpske".

"Čestitku sam uputio 2011. na poziv da prisustvujem svečanom obilježavanju, a prije nego je 2016. godine ovaj datum od Ustavnog suda Bosne i Hercegovine proglašen neustavnim zbog diskriminatorskog karaktera, a na inicijativu tadašnjeg člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića. Svoj odnos poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH, njenih entiteta, konstitutivnih naroda i građana iskazivao sam u svim prilikama, imajući zadovoljstvo da budem domaćin brojnih posjeta članova i predsjedavajućih Predsjedništva BiH, a i da više puta posjetim BiH, poslednji put u zvaničnoj posjeti, u martu 2017 godine", istakao je Vujanović.

Socijalistička narodna partija (SNP) je ranije danas saopštila da je Vujanović 9. januara 2011. godine uputio čestitku predsjedniku Republike Srpske i svim njenim građanima.

Preporučujemo za Vas