Novo rukovodstvo Opštine Tivat “jeftinije” od starog

Prvi put obračunata kompletna mjesečna primanja tivatskih čelnika, gradonačelnik Komnenović zarađuje dvadesetak eura manje od prethodnika Siniše Kusovca...

7673 pregleda 11 komentar(a)
Željko Komnenović, Foto: Siniša Luković
Željko Komnenović, Foto: Siniša Luković

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović (Narod Pobjeđuje) za novembar je primio bruto-platu od 1.876 eura, ili oko 1.120 eura u neto iznosu.

Novembarska je prva puna plata koju je primio novi gradonačelnik Tivta jer je Komnenović na tu funkciju imenovan 16. oktobra, kada je u fotelji predsjednika Opštine naslijedio tada smijenjenog Sinišu Kusovca (DPS). Kusovac je, prema posljednjim javno dostupnim podacima iz Opštine, neposredno prije smjene imao platu od oko 1.145 eura neto.

Prve pune plate za novembar, prema podacima koji su nedavno objavljeni na sajtu lokalne samouoprave Tivta, su primili i novi potpredsjednici Opštine Vladimir Arsić (NP) i Goran Božović (GB) koji su na te funkcije imenovani 22. oktobra.

Arsić je primio 1.618 eura bruto, odnosno oko 1.017 eura neto, dok je bruto plata Božovića iznosila 1.544 eura, što znači da je inkasirao oko 926 eura neto.

Arsićeva plata je manja od one koju je, prema posljednjim javno dostpunim podacima, za avgust primio bivši potpredsjednik Opštine Dejan Maslovar (SD) koji je tada inaksira 1.779 eura bruto, odnosno oko 1.067 eura neto. Isto tako, plata Božovića neznatno je niža od one koju je za avgust primio tadašnji drugi potpredsjednik Opštine Tivat Ilija Janović (HGI) koji je dobio 1.555 eura bruto, odnosno oko 933 eura neto.

Novembarska plata predsjednika tivatskog parlamenta dr Andrije Petkovića (BF) iznosila je 1.660 eura bruto, odnosno oko 996 eura bruto. To znači da je i Petković “jeftiniji“ za poreske obveznike Tivta nego što je to do nedavno bio bivši predsjednik SO Tivat Ivan Novosel (DPS) koji je za avgust primio bruto-platu od 1.785 eura, odnosno oko 1.071 euro u neto iznosu.

Petković je za novembar dobio i 270 eura bruto na ime odborničke nadoknade, ali se on tog primanja, u skladu sa svojim ranije datim obećanjem, odrekao i uplatio ga u humanitarne svrhe.

Za razliku od njega, Novosel je odborničku nadoknadu u iznosu od 288 eura bruto, koju je takođe primao kao bivši predsjednik parlemanta, zadržavao za sebe.

Bonus video: