Nisu ih pitali o kandidatima

Potpisnici zahtjeva navode da ih predsjednik SNP-a Vladimir Joković nije konsultovao prije nego je predložio potpredsjednike stranke
0 komentar(a)
SNP, Foto: Filip Roganović
SNP, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 26.12.2017. 06:42h

Dio funkcionera Socijalističke narodne partije (SNP) tražio je od Statutarne komisije SNP-a da preispita odluke Glavnog odbora (GO) o izboru stranačkih potpredsjednika i članova Izvršnog odbora (IO).

U zahtjevu koji, između ostalih, potpisuju predsjednici pljevaljskog i kotorskog odbora Radoman Gogić i Branko Ivanović navodi se da je prilikom izbora stranačkih potpredsjednika prekršen član 4 Statuta, jer prethodno nijesu konsultovani opštinski odbori.

Potpisnici zahtjeva navode da ih predsjednik SNP-a Vladimir Joković nije konsultovao prije nego je predložio potpredsjednike stranke.

Statutarna komisija već je jednom oborila odluku o imenovanju Dragoslava Šćekića, Danijele Đurović i Dragana Ivanovića za potpredsjednike, jer prilikom njihovog izbora nije bilo kvoruma na sjednici GO. Dio članova GO okupljenih oko Snežane Jonice bojkotuje sjednice GO, zahtijevajući da se dio partijskih funkcionera javno izvini zbog, kako tvrde, progona delegata koji na kongresu nijesu podržali Jokovića. On je to nazvao pokušajima opstrukcije rada partije.

Iako je Statutarna komisija oborila odluku, GO je ponovo izabrao potpredsjednike nakon što je obezbijeđen kvorum.

U zahtjevu Statutarnoj komisiji se navodi da je Statut prekršen i prilikom izbora članova Izvršnog odbora, jer je propisano da svaki organ partije na državnom nivou mora imati 30 odsto žena i 20 odsto predstavnika mladih. Odlukom koju je donio GO, kako se navodi, predviđeno je da u novom Izvršnom odboru bude najmanje 10 predstavnica žena i šest članova iz reda mladih.

Stranka neće trpjeti ucjene onih koji su izgubili na kongresu

Komentarišući dešavanja u stranci, Joković je juče poručio da SNP neće trpjeti ultimatume onih koji su izgubili na kongresu.

“Poznato je da smo u prošloj godini imali jedan težak period za SNP, ali budite ubijeđeni da će sljedeća godina biti mnogo bolja i uspješnija. SNP neće trpjeti više ničije ultimatume. Ni onih koji su izgubili na kongresu partije i čija je politika pogubno uticala na partiju, niti bilo kog drugog”, rekao je Joković na izbornoj konferenciji u Herceg Novom, navodeći da SNP treba da ide naprijed.

Bonus video: