Nimanbegu: Poziv da u vlasti budu manjine bio neiskren, otpuštaju naše kadrove koji nisu poznati po nepotizmu i aferama

"Sigurno da naša lista nije prepoznata niti po neprofesionalizmu, niti nepotizmu a ni po korupcionaškim aferama, protiv koje će se "boriti" sadašnja vlast...", naveo je Nimanbegu

52643 pregleda 1088 reakcija 228 komentar(a)
Nimanbegu, Foto: Luka Zeković
Nimanbegu, Foto: Luka Zeković

Poslanik Albanske liste optužio je aktuelnu vladajuću većinu da je njihov poziv da budu dio vlasti "nije bio iskren".

On je u saopštenju naveo da se odnos prema manjinskim narodima od strane Vlade "potvrđuje i kroz smjenu svih kadrova Albanske liste".

"Da javni poziv, da budemo dio Vlasti Crne Gore nije bio iskren, već samo demagoški i protokolarni, potvrđuje i način na koji su smijenjeni naši fukcioneri, Direktori direktorata u Ministarstvu prosvjete i to za manjine i Ministarstvu turizma, koji su primljeni na javnom konkursu. Lideri koji čine većinu, "pružili su ruku saradnje" manjinama potpisujući i famozni sporazum, gdje se obavezuju da će i manjine biti dio izvršne Vlasti, javnost kako domaća tako i međunarodna najvjerovatnije, je uvjeravana da će nova vlast uvesti nove "demokratske" principe bez revanšizma i uz poštovanje profesionalnosti, time je konačno razmaskiran i sporazum kao lažni ili je možda revašizam dijela izvršne vlasti", naveo je Nimanbegu.

Dodaje da su se kadrovi Albanske liste "za sopstvenu smjenu upoznali na sajtu Vlade".

"I bez obavještavanja o pokrenutim procedurama, i uz usmeno obavještenje kad je to već prošlo Vladu Crne Gore. Sigurno da naša lista nije prepoznata niti po neprofesionalizmu, niti nepotizmu a ni po korupcionaškim aferama, protiv koje će se "boriti" sadašnja vlast... Vjerovatno je Vladi smetalo to što su oni pripadnici Albanskog naroda u Crnoj Gori, pa će vjerovatno ta mjesta popuniti "odgovarajućim" Albancima ili već drugim ljudima kojima će potvrditi da će poštovati Ustav koji u famoznom članu 79. govori i o proporcionalnoj zastupljenosti manjinskih naroda u izvršnoj vlasti".

Nimanbegu navodi da će ovakvi postupci Vlade "još više jačati rezervu albanskog naroda u Crnoj Gori prema sadašnjoj vlasti i njenim pravim namjerama".

"I time kreirati nove i jače političke konflikte u Crnoj Gori. Odgovornost leži na kompletnoj Vladi i vladajućoj većini, ali svakako u ovom slučaju izdvajamo resorne ministre, koji kao da su ove poteze preuzeli od prva dva čovjeka Vlade, predsjednika i potpredsjednika Vlade koji od 30. avgusta jedno pričaju, a sasvim suprotno rade, što potvrđuje i ove odluke koje su usvojili na Vladi", zaključuje se u saopštenju Nimanbegua.

Bonus video: