SD Budva: Ogoljena gramzivost nove vlast, koliko god glasova osvojili, funkcija je uvijek malo

"Osim Demokrata, koje od samog starta "zatežu" pregovore, imamo situaciju da su se, unutar koalicije ZBCG"

2273 pregleda 25 reakcija 14 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate
SD, Foto: Socijaldemokrate

Duže od četiri mjeseca, uprkos gotovo dvotrećinskoj većini koju su partije nove parlamentarne većine osvojile na lokalnim izborima, opština Budva još uvijek nema formiranu lokalnu vlast, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Socijaldemokrata (SD) Budva.

Povezani članci

12. Januar 2021.

Ako se ne dogovore, na jesen novi izbori u Budvi?

"Na ovaj način je u potpunosti ogoljena gramzivost nove vlasti koja, uprkos tome sto u lokalnom budvanskom parlamentu ima ubjedljivu većinu, ne može da postigne dogovor. Izgleda da, koliko god glasova osvojili, funkcija je uvijek malo. Osim Demokrata, koje od samog starta "zatežu" pregovore, imamo situaciju da su se, unutar koalicije ZBCG, valjda po uzoru na premijera Krivokapića, od DF-a izdvojile SNP, PZP i PCG koje, gle čuda, imaju svoje zahtjeve. Naravno, ne programske prirode, vec isključivo u vezi sa raspodjelom vlasti "po dubini". Jagma je, kako reče prvi tobdžija Budve, za foteljama", ističe se u saopštenju SD Budva.

Oni su dodali da ništa manju odgovornost za ovakvu situaciju nema ni budvanska URA.

"Njihova tadašnja odbornica, a današnja poslanica je, sve vrijeme se prenemažući i jadikujući nad fašizmom i kleronacionalizmom budvanske vlasti, svaki put uredno dizala ruku kako bi tu istu vlast održala. Kao što, uostalom, sad radi u državnom Parlamentu. No, nakon izbora, dotadašnji koalicioni partneri sa lokala, a novi sa državnog nivoa, jasno su joj stavili do znanja šta misle o njenoj partiji - da je nepotrebna", kazali su iz SD Budva.

Oni su poručili da se nakon četiri godine, budvanski vašar nastavlja.

"A mi gledamo i pitamo se da li će iduće topovsko đule Bata Carevića biti neki od njegovih koalicionih partnera", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: