SNP Podgorica: Uvesti časopis na Brajevom pismu, otvoriti šalter za stare, trudnice i osobe s invaliditetom...

"Uvođenje autobuskih karti sa popustom za penzionere bilo bi veoma važno za ovu populaciju. Osim toga, smatramo da je potrebno povećati broj gerontodomaćica, kao i obroka u narodnoj kuhinji", rekli su iz SNP Podgorica

3925 pregleda 1 komentar(a)
SNP, Foto: Arhiva Vijesti
SNP, Foto: Arhiva Vijesti

Odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada Podgorica saopštio je danas da smatra da lokalna uprava treba da proširi postojeće socijalne servise, ali i da uvede nove.

"Kako bi slijepa lica lakše dolazila do informacija, potrebno je uvesti časopis na Brajevom pismu. Neophodno je otvoriti servis zapošljavanja slijepih lica i konačno uvesti taktilne površine u gradu", ističe se u saopštenju SNP Podgorica.

Oni su dodali da bi jedan od pozitivnih pomaka bio otvaranje šaltera za stara lica, trudnice i osobe sa invaliditetom.

"Uvođenje autobuskih karti sa popustom za penzionere bilo bi veoma važno za ovu populaciju. Osim toga, smatramo da je potrebno povećati broj gerontodomaćica, kao i obroka u narodnoj kuhinji", rekli su iz SNP Podgorica.

Po njihovim riječima, personalna asistencija za osobe sa invaliditetom i lica sa većim intelektualnim teškoćama trebalo bi da bude stalni socijalni servis Glavnog grada, a ne da se sprovodi po projektu.

"Djeci sa težim zdravstvenim problemima treba da se pruža zdravstvena zaštita 24 sata, a ne samo osam sati kako je to trenutnim državnim projektom predviđeno. Sredstva koja dobijaju asistenti u iznosu od 222 eura su mizerna i mora se raditi na njihovom povećanju. Djeca sa težim zdravstvenim problemima od Glavnog grada nisu dobila nikakvu pomoć, koja im je naročito potrebna u periodu pandemije korona virusa", rekli su iz SNP Podgorica.

Poručili su da se u narednom periodu mora veća pažnja posvetiti unapređenju socijalnih servisa Glavnog grada kako bi se adekvatna pomoć i podrška pružila onima kojima je najpotrebnija.

Bonus video: