SNP Podgorica: Glavni grad smo prenuli iz zimskog sna, DPS apsolutni prvak u populizmu i demagogiji

"O "posvećenosti i ozbiljnosti" rada DPS svjedoče brojne afere, među kojima su skandalozna presuda suda u Strazburu po tužbi KIPS na osnovu koje su naši građani dužni da plate preko četiri i po miliona eura ovoj kompaniji, prekomjerna gradnja u podnožju brda Ljubović, nezakonito davanje parcele CPC za izgradnju hrama, planirana gradnja gradske kafane umjesto gradske knjižare"

2326 pregleda 6 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Odbor Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada Podgorica izražava zadovoljstvo što smo isprovocirali reakciju Glavnog grada i konačno ih prenuli iz zimskog sna, saopšteno je danas iz SNP Podgorica.

"To je bilo prijeko potrebno jer je pružanje pomoći i podrške našim sugrađanima, posebno onima u teškom položaju, od izuzetne važnosti ili bi to makar trebalo da bude tako. Umjesto što članove i odbornike SNP-a optužuju za neinformisanost, predstavnici DPS-a bi trebalo da znaju da upravo iz NVO sektora, sa kojim tvrde da imaju izvanrednu saradnju, stižu kritike koje se odnose na nedovoljnost i neadekvatnost postojećih socijalnih servisa u Podgorici", saopšili su iz SNP Podgorica reagijući na izjavu odbornice Demokratske partije socijalista (DPS) Nataše Vučinić.

Iz SNP Podgorica su dodali da su iz organizacije slijepih Podgorice saopštili da njihovi članovi slabo koriste servise Glavnog grada jer im nisu prilagođeni, te da narodnu kuhinju koriste tri, četiri člana, a gerontodomaćice samo dvije porodice.

"Iz Udruženja penzionera Podgorice su apelovali na obezbjeđenje povoljnijeg gradskog prevoza, ističući da "senior kartica još nije dovedena do tančina", odnosno da "nisu počele da se koriste". Iz ovog udruženja su takođe istakli da treba povećati broj gerontodomaćica, kao i obroka u narodnoj kuhinji", kazali su iz SNP Podgorica.

Oni su poručili da sto se tiče rada odbornika SNP, o njemu najbolje govore onlajn prenosi sjednica Skupštine Glavnog grada u okviru kojih se građani neposredno mogu uvjeriti u njihove aktivnosti.

"Sa druge strane, o "posvećenosti i ozbiljnosti" rada DPS svjedoče brojne afere, među kojima su skandalozna presuda suda u Strazburu po tužbi KIPS na osnovu koje su naši građani dužni da plate preko četiri i po miliona eura ovoj kompaniji, prekomjerna gradnja u podnožju brda Ljubović, nezakonito davanje parcele CPC za izgradnju hrama, planirana gradnja gradske kafane umjesto gradske knjižare, itd. Dakle, gospodo iz DPS-a, prije nego što optužite SNP za populizam i demagogiju, popričajte sa građanima i predstavnicima NVO sektora i saslušajte njihove primjedbe i sugestije", kazali su iz SNP Podgorica.

Oni su poručili DPS da se ne bi usudili da se takmiče sa njima u disciplini populizma i demagogije.

"Vi ste u njoj apsolutni prvaci. Ipak, dobronamjerno vam savjetujemo da ubuduće osluškujete glas naših sugrađana, kako ponovo ne biste bili iznenađeni kao onda kada je bankomat Hipotekarne banke "iznikao" ispred same Sahat kule", zaključuje se u saopštenju SNP Podgorica.

Bonus video: