URA PREDSTAVILA PROGRAM ZA ULCINJ

Abazović: Pripremili smo odgovore na ključne probleme i potrebe građana Ulcinja

Predsjednik lokalnog odbora, Omer Bajraktari izrazio je izuzetno zadovoljstvo i ponos zbog snažnih politika, koje su razvili mladi i motivisani eksperti u višemjesečnim, direktnim razgovorima sa građanima i zainteresovanim stranama
77 pregleda 5 komentar(a)
URA ULcinj, Foto: URA
URA ULcinj, Foto: URA
Ažurirano: 25.12.2017. 11:53h

Građanski pokret URA predstavio je danas pobjednički program za Ulcinj, čime je i zvanično započeo izbornu kampanju. Program nosi naziv #URAzaUlcinj | #UlcinjNovimGeneracijama i utemeljen je na viziji odgovornih politika za razvoj grada i stvaranje blagostanja.

"Pripremili smo odgovore na ključne probleme i potrebe građana opštine Ulcinj u 16 oblasti društvenog, političkog i privrednog života. Za svaku od njih smo kreirali posebnu politiku čime demonstriramo našu riješenost, odgovornost i posvećenost", rekao je predsjednik Dritan Abazović.

On je istakao da je kampanja inovativna i po tome što se zasniva na direktnoj realizaciji politika umjesto na predizbornim obećanjima. Odgovorne i realne politike se prepoznaju po tome, što odslikavaju široki konsenzus i što ih je moguće realizovati odmah i prije pobjede na izborima. Naša kampanja predstavlja u tom smislu promjenu političke paradigme ne samo u Crnoj Gori, nego i u regionu.

Predsjednik lokalnog odbora, Omer Bajraktari izrazio je izuzetno zadovoljstvo i ponos zbog snažnih politika, koje su razvili mladi i motivisani eksperti u višemjesečnim, direktnim razgovorima sa građanima i zainteresovanim stranama.

"Dobili smo impulse za dugoročne strategije koje će dovesti do ekonomskog razvoja i povećanja kvaliteta života građanki i građana. Imamo realna i održiva rješenja za ključne probleme i potrebe javnih finansija, lokalne uprave, urbanizma, kapitalnih investicija, privrede, turizma, poljoprivrede, ženskog preduzetništva, ekologije, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti, reciklaže, kulture, mladih, sporta, prekogranične saradnje, dijaspore, socijale i zdravlja. Očekujem snažne reakcije javnosti i masovnu podršku na izborima. Postavili smo standarde, koji će promovisati odgovornost za predizborna obećanja i učiniti Ulcinj kolijevkom nove političke kulture", izjavio je Bajraktari.

Svaka politika je vizualizirana kako bi lako pronašla put do birača na oba jezika i poslužila im kao sljediv i mjerljiv indikator realizovanih etapa. Građanima je takođe omogućen interaktivni kontakt sa nosiocima politika preko platforme https://ura-ulqin.jimdosite.com/ kao direktna mogućnost da uključe svoje potrebe u četvorogodišnji program.

Preporučujemo za Vas