Vučićević: Ne opstruiramo ili uzurpiramo vlast, čuvamo izbornu volju građana

"Pokret za promjene potpisivanjem ovog sporazuma sa SNP-om i Pravom Crnom Gorom nije napustio Demokratski front u Budvi, već se osjeća kao stožer koalicije “Za budućnost Budve""

12796 pregleda 88 reakcija 13 komentar(a)
Nikola Vučićević, Foto: Vuk Lajović
Nikola Vučićević, Foto: Vuk Lajović

Postizborni sporazum zaključen između budvanskih odbora Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije i Prave Crne Gore zaključen je kako bi se očuvala izborna volja građana i ni na koji način nije sa ciljem opstruiranja ili uzurpacije opštinske vlasti.

To je "Vijestima" saopštio lider budvanskog PzP-a Nikola Vučićević.

Tri političke partije nastupile su u okviru koalicije "Za budućnost Budve - Marko Carević", na lokalnim izborima, te im je pripalo pet od ukupno 14 odborničkih mandata.

U Budvi se odvijaju intezivni pregovori oko formiranja izvršne vlasti.

"U ime ozbiljnog političkog bloka izvršne vlasi u Budvi osjećam za potrebnim da vam se obratim. Povodom aktuelne situacije u Budvi. Dakle, sporazum potpisan od strane tri političke partije u Budvi je izazvao određene reakcije u političkim krugovima ali je dao i dovoljan prostor za razne špekulacije koje samo mogu pogoršati već podgrijanu atmosferu. Najprije, pojašnjenja radi postizboni sporazum ova tri politička subjekta je potpisan iz razloga kako bi očuvali izbornu volju građana, a svojim stručnim kadrom radili u skladu sa zakonima Crne Gore i najboljem interesu građana Budve", kazao je Vučićević.

Tvrdi da postizborni sporazum ova tri politička subjekta ni na koji način ne ukazuje niti ima za namjeru opstruiranja ili pak uzurpiranja vlasti u Budvi.

Povezani članci

14. Januar 2021.

Nema dogovora oko direktorskih fotelja u Budvi

"Već naprotiv, ovo iz razloga što je neophodno što prije da dođe do formiranja vlasti u Budvi kako bi se u što hitnijem postupku krenulo u rješavanje nagomilanih problema, budući kod činjenice da je već par mjeseci nakon izbora u Budvi izabran samo predsjednik Skupštine i Opštine Budva. Dobar dio preduzeća i sekretarijata je u vd stanju, zaposleni u nekim od ovih preduzeća ne primaju plate čime je dovedena u pitanje egzistencija tih zaposlenih i njihovih porodica. Primjećujem da nedostaje politička volja dijela koalicionih subjekata izvršne vlasti u Budvi, kako bi se na gore navedene probleme stavila tačka i krenulo u ozbiljne poduhvate jer ovaj grad je napokon zaslužio da ugleda svjetlost dana. Djelovanje ovog političkog bloka koji čine PZP, Prava Crna Gora i SNP, imaju za cilj da očuva vitalnost i zakonitost rada Opštine i institucija ovog grada bez obzira ko god da bio na čelu Opštine, sve dok ga podržava izvorna partija", naglasio je on.

Vučićević je pojasnio da je ovaj politički blok uvijek spreman podržati i drugog kandidata za predsjednika Opštine ukoliko dođe do toga da bude predložen od izvorne partije.

"Shodno istaknutom, Pokret za promjene potpisivanjem ovog sporazuma sa SNP-om i Pravom Crnom Gorom nije napustio Demokratski front u Budvi, već se osjeća kao stožer koalicije “Za budućnost Budve", zaključio je Vučićević.

Bonus video: