“ovakav postupak pokazuje ogromnu bahatost, alavost i neupućenost u zakonske tokove"

DF Budva: Carević će donijeti nova rješenja kojim će poništiti imenovanja DPS funkcionera

“Krajnje je nemoralno, neljudski i neprofesionalno prozivati predsjednika Opštine Budva, Marka Carevića da će svojim rješenjima doprinijeti materijalnoj šteti kad cijela domaća i svjetska javnost zna za politički presedan okupiranja Opštine Budva koji nikad, i ni u jednoj diktaturi nije zabilježen", kazali su iz DF

12893 pregleda 14 komentar(a)
DF Budva, Foto: DF
DF Budva, Foto: DF

Budvanski odbor Demokratskog fronta odgovorio je lokalnom odboru DPS, te saopštio da će gradonačelnik Marko Carević donijeti nova rješenja kojim će poništiti imenovanja funkcionera administracije Nikole Divanovića.

“Moramo priznati da nismo ni namanje začuđeni nedavnim saopštenjem OO DPS Budva u vezi sa rješenjima Komisije za žalbe Vlade Crne Gore, u postupku razriješenih, a nelegitimno imenovanih lica u Opštini Budva. Kao i svaki put dosad, u praksi se ispostavilo da posljednji trzaji diktatorskog režima imaju oblik očigledne sudske cenzure, koja je manifestovana u rješenjima Komisije za žalbe Vlade Crne Gore. Dok god je potpisnik rješenja predsjednica Vera Medojević, nećemo biti iznenađeni epilogom odluka iz nadležnosti Komisije za žalbe, jer DPS očajničkim potezima pomjera granice svoje, već duže sramne diktature. Ovim saopštenjem DPS pokazuje da je očito ušao u svoju posljednju fazu, pokušavajući da zatre tragove svom jasno vidljivom kraju”, saopštili su iz DF Budva i dodali:

“Krajnje je nemoralno, neljudski i neprofesionalno prozivati predsjednika Opštine Budva, Marka Carevića da će svojim rješenjima doprinijeti materijalnoj šteti kad cijela domaća i svjetska javnost zna za politički presedan okupiranja Opštine Budva koji nikad, i ni u jednoj diktaturi nije zabilježen. Vi koji ste nasilno, neustavno, nezakonito, nelegitimno, kukavički, uz asistenciju zloupotrijebljenog državnog aparata, hapseći i batinajući lokalne funkcionere i slobodne građane Opštine Budva i ostalog dijela Crne Gore koji su se tu našli, uz pratnju privatnog obezbjeđenja ušli i obrukali ovu instituciju, najmanje ste pozvani da bilo koga komentarišete, a kamoli da se upuštate u ulogu “zaštitnika” lokalnog Budžeta.

To što ste, uz dogovor ili prijetnju, zloupotrijebili svoje partijske kolege i navukli ih na tanak led da misle da mogu biti starješine organa u onom pravnom haosu koji ste izazvali treba da bude isključivo vaša odgovornost. Ovdje pogotovo mislimo na koordinatore Sekretarijata za lokalnu samoupravu i Službe zaštite i spašavanja kojima je funkcija udarila u glavu toliko žestoko da su se drznuli zvanično potražiti isplatu prekovremenih sati od predsjednika Opštine Budva”, naglašacaju u DF.

Kako dodaju “ovakav postupak istih samo pokazuje ogromnu bahatost, alavost i neupućenost u zakonske tokove, koji su rezultirali bijesom i netrpeljivošću iskazanim u nedavnom saopštenju”.

“Umjesto da se brinu o posljedicama nelegitimno preuzete vlasti sa svim obilježjima pravnog i institucionalnog nasilja koje su dovele cijelu administraciju u nepovoljan položaj, a koji vanserijskim naporima pokušavamo dovesti u režim kredibilne institucije, oni se bave „tumačenjem zakona“.Predsjednik Opštine Budva, Marko Carević, će kao i dosad, u duhu dobrog domaćina u skladu sa zakonom u ponovnom postupku donijeti nova rješenja kojim će poništiti nezakonita imenovanja, jer je to jedino ispravno, zakonito i legitimno. U vezi sa prozivanjima vezanih za imenovanje v.d. Glavnog gradskog arhitekte, Vladana Stevovića, napominjemo da je indikativna nestručnost ili loša namjera postupajuće upravne inspektorke, koja nije bila u stanju da utvrdi tačan broj godina radnog iskustva, iako su joj dostavljeni svi zvanični dokazi u tom pravcu, a koji zvanično iznosi 11 godina radnog iskustva, a ne 7 godina i 1 mjesec, kako je to navedeno u izvršenom inspekcijskom pregledu. Nepoznavanje jedne od četiri osnovne računske operacije, operacije sabiranja bi se moglo pripisati DPS jer oni samo dobro barataju operacijom množenja što se najbolje vidi na njihovoj imovini koja je od trenutka od kada su stupili na javne funkcije umnožena stotinama puta”, zaključuju u saopštenju.

Preporučujemo za Vas