DPS Budva: Nećemo se takmičiti u primitivizmu sa lokalnom vlašću

"Interesantno da čovjek, koji je bio nosilac lokalne liste naziva 'Mir je naša nacija', podržava i ne ograđuje se od ovakvih dešavanja koja ne doprinose niti miru niti prevazilaženju podjela", navode iz budvanskog DPS-a

5887 pregleda 18 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Sve učestaliji i brutalniji incidenti postali su zaštitni znak budvanskog parlamenta, pa je tako, poslije redovnih upadica, vrijeđanja, govora mržnje, na kraju došlo i do fizičkog nasrtaja na odbornika Demokratske partije socijalista (DPS), saopšteno je iz odbora te partije u Budvi.

Kazali su da, od konstituisanja novog saziva lokalnog parlamenta, ne postoje uslovi za rad odborničkog kluba DPS-a.

Iz te partije su istakli da je Krsto Radović, kao predsjednik lokalnog parlamenta, dužan da se drži Poslovnika o radu i obezbijedi minimum uslova za rad odbornika. "Upravo žmurenje na takve pojave i nesankcionisanje istih, dovelo je da pojedinci pomisle kako je sasvim legalno i legitimno da se fizički obračunaju sa neistomišljenicima u nedostatku elementarne parlamentarne i lične kulture. Interesantno da čovjek, koji je bio nosilac lokalne liste naziva 'Mir je naša nacija', podržava i ne ograđuje se od ovakvih dešavanja koja ne doprinose niti miru niti prevazilaženju podjela", navode iz budvanskog DPS-a.

Odbornici DPS Budva se, kako su kazali, neće "takmičiti u primitivizmu i kumovati povratku u mračni srednji vijek".

Ocijenili su da Radović, "koliko god se trudio", nema autoriteta i kredibiliteta, "a ni želje da obuzda i suzbije ovakav vid primitivnog ponašanja nove lokalne vlasti u Budvi."

"Za kraj, i predsjednik Skupštine Radović u dogledno vrijeme može i sam da očekuje isti odnos i postupke, od svojih koalicionih partnera", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: