Abazović: Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju karakterišu odlični odnosi

Abazović se online sastao sa prvim potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem

2279 pregleda 3 komentar(a)
Sa online sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa online sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Crnu Goru i Sjevernu Makedoniju karakterišu odlični odnosi, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

On se kako je saopšteno iz Vlade danas online sastao sa prvim potpredsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije Artanom Grubijem.

"Između dvije zemlje nema otvorenih pitanja. Odnosi Crne Gore i Sjeverne Makedonije su primjer na kojem treba da se zasniva regionalna saradnja na Zapadnom Balkanu", istakao je Abazović.

Iz Vlade je saopšteno da se Abazović zahvalio na čestitkama povodom stupanja na dužnost i iskazao nadu da će, kada zdravstvene prilike to budu dozvolile, Grubi posjetiti Crnu Goru.

Grubi je rekao da ima prostora za unaprjeđenje i da je osnovni preduslov za nastavak već ispunjen, tim prije što dvije zemlje krasi odlična saradnja.

"Abazović i Grubi su dogovorili da u narednom periodu organizuju jedan sastanak u širem sastavu koji bi imao za cilj poboljšanje odnosa dvije zemlje na polju privredne saradnje. Abazović i Grubi su se saglasili da je članstvo obje zemlje u NATO savezu značajno za očuvanje mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu. Takođe Abazović i Grubi su jedinstvenog stava da evropske integracije predstavljaju perspektivu za Zapadni Balkan, kako u ekonomskom, tako i u smislu bolje regionalne povezanosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: