Pajović prećutao platu u firmi

Pajović je istovremeno sa javnom funkcijom, obavljao i dužnost ovlašćenog zastupnika u privrednom društvu “Pajović” doo
260 pregleda 1 komentar(a)
Miodrag Pajović, Foto: Arhiva Vijesti
Miodrag Pajović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 23.12.2017. 18:54h

Savjetnik gradonačelnika Podgorice, Miodrag Pajović, prekršio je Zakon o sprečavanju korupcije, jer je i nakon zakonom propisanog roka istovremeno sa javnom funkcijom, obavljao i dužnost ovlašćenog zastupnika u privrednom društvu “Pajović” doo.

To se navodi u Odluci koju je donijela Agencija za sprečavanje korupcije (ASK).

U dokumentu ASK je objašnjeno da je Pajović 22. decembra na usmenoj raspravi, između ostalog, naveo da nije bio upoznat sa zakonskim ograničenjem, jer mu dužnost ovlašćenog zastupnika nije donosila bilo kakvu imovinsku korist. Kao dokaz je, kako se obrazlaže, priložio potvrdu od matične banke i potvrdu da je račun otvoren 5.januara 2005. godine i da preko tog računa preduzeće nije imalo evidentirane transakcije u poslednjih 60 mjeseci.

“Nakon dobijanja zahtjeva od Agencije...obratio se Centralnom registru privrednih subjekata (CRPS)i na tu dužnost u preduzeću imenovao drugo lice. U prilogu je dostavio potvrdu CRPS od 21. novembra 2017.godine kao dokaz da je podnio zahtjev za izmjenu zastupničkih ovlašćenja”, navodi se u odluci ASK.

U odluci ASK se navodi da je Pajović kao javni funkcioner prekršio Zakon o sprečavanju korupcije, jer je bio dužan da izvrši prenos zastupničkih ovlašćenja u privednom društvu “Pajović”, odnosno, podnese ostavku na javnu funkciju u zakonskom roku, a da to nije učinio, već je istovremeno sa javnom funkcijom obavljao i dužnost ovlašćenog zastupnika u privrednom društvu. Time je, kako se navodi, povrijedio zakonske odredbe koje se odnose na ograničenja u vršenju javnih funkcija.

Agencija je protiv Pajovića podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu za prekršaje.

Bonus video: