ispunio uslove za penziju

Skupština konstatovala prestanak funkcije Šarkinoviću

Milan Knežević (DF) rekao je da Ustavni sud fuinkiconiše kao „puč sredstvo Mila Đukanovića“ kako bi osporavao zakone koje donese nova parlamentarna većina, a do 30. avgusta je bila udarna pesnica u obračunu sa političkim neistomišljenicima

9090 pregleda 12 komentar(a)
Šarkinović, Foto: Luka Zeković
Šarkinović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.01.2021. 14:04h

Skupština je na današnjem drugom vanrednom zasjedanju konstatovala prestanak funkcije sudiji Ustavnog suda Hamdiji Šarkinoviću, koji je ispunio uslove za penziju.

Milan Knežević (DF) rekao je da Ustavni sud fuinkiconiše kao „puč sredstvo Mila Đukanovića“ kako bi osporavao zakone koje donese nova parlamentarna većina, a do 30. avgusta je bila udarna pesnica u obračunu sa političkim neistomišljenicima.

„Godinama pitam šta će nam ovakav US, bolje da smo otvorili bolnicu, psihijatriju, ili dali Draganu bokanu da otvori neki tržni centar...Iza ovoga ne stoji Desanka Lopičić već Milo Đukanović i upozoravm Vas i (Zdravka) Krivokapića i (Dritana) Abazovića manje se gledajte sa njima, a više sa nama“, poručio je Knežević Bečiću.

On je podsjetio da Mevlida Muratović po zakonu nije sudija US od 2014. kada je stekla uslov za penziju, a Hamdija Šarkinović je trebalo da ide u penziju u martu 2020.

„Imamo samo petoro sudija US, a oni će istoga momenta kada se izglasaju izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijsti staviti van snage i onda ćmo da se vrtimo u vrzinom kolu Ustavnog suda kojeg kontroliše Milo Đukanović“, kazao je Knežević i rekao da ne želi „niko da ga šiša osim njegovog frizera“.

Božena Jelušić (URA) podsjetila je da je za izbor sudija US potrebno 49 poslanika u Skupštini.

„Put koji idemo nije dobar i naš osnovni zadatak je da se odgovorimo i smirimo tenzije, a ove očigledne promašaje Ustavnog suda moraćemo svi zajedno da riješimo“, kazala je Jelušić.

Preporučujemo za Vas