Krivokapić: Ustavni sud je partijska organizacija

Poručio je i da partijskog zapošljavanja nema i da se svi zapošljavaju prema sposobnostima. Na pitanje da li pod to podrazumijeva i predsjednicu Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Marinu Jočić i direktoricu NPCG Jelenu Kljajević, premijer je rekao da misli i da one nisu zaposlene partijski

42286 pregleda 874 reakcija 82 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Alisa Hajdarpašić
Krivokapić, Foto: Alisa Hajdarpašić
Ažurirano: 20.01.2021. 15:42h

Premijer Zdravko Krivokapić je kazao da je Ustavni sud još jedna partijska organizacija kojom dominira politika i da tu nema prava.

On je na konferenciji za novinare nakon vanrednih sjednica u Skupstini kazao da iako je današnji dan Sveti Jovan simbol pokajanja, sa druge strane od pokajanja nije bilo ništa.

“To je demonstrirano od institucije koja treba da brani nas više nego Skupština, a to je Ustavni sud. Ako se prisjetimo svih dešavanja oko Ustavnog suda, sa pravom možemo da kažemo da je to još jedna partijska organizacija, jer tamo gdje dominira politika nema pravde”, kazao je Krivokapić.

Bečić: Nezapamćen zahtjev Ustavnog suda >>>

On je istakao da Ustavni sud treba da funkcioniše prema mogućnostima, a to znači da niko ne može da ucjenjuje Skupštinu i da u roku od 15 dana traži da se dostavi nešto što je nemoguće.

“I u dva akta u neposredno malu razliku vidite razliku. Jedan traži 15, drugi 30 dana. Dajte da svi budemo u službi građana, a ne obračuna”, rekao je Krivokapić.

Istakao je da na “izdisaju” Ustavni sud želi da prigrabi mogućnost “da u zadnjem trenutku donose nelegitimne odluke”.

Na pitanje da li očekuje da će predsjednik Milo Đukanović odbiti da potpiše zakone koje je parlament danas ponovo usvojio, on je kazao da to ne očekuje.

“Teorijski je moguće da Đukanović ne potpiše zakone, ali je on politički iskusan i to se neće desiti", rekao je on.

Poručio je da partijskog zapošljavanja nema i da se svi zapošljavaju prema sposobnostima.

Na pitanje da li pod to podrazumijeva i predsjednicu Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Marinu Jočić i direktoricu NPCG Jelenu Kljajević, premijer je rekao da misli i da one nisu zaposlene partijski.

"Partijskog zapošljavanja je bilo i neće ga više biti. Marina Jočić i Jelena Kljajević su imenovanja odluka Vlade”, istakao je on.

Podsjetio je da su morali da smijene partijskog direktora Službenog lista Momčila Vujoševića i da su tada optuživani za partijsko zapošljavanje.

“Morali smo da smijenimo direktora Službenog lista. Koliko znam novi čelnik Službenog lista ne pripada nijednoj partiji ", istakao je premijer.

Bonus video: