Martinović: Promjene i reforme više ništa ne može zaustaviti

"I prethodni put i danas su osujećeni, kao što će uvijek biti demokratski i pravno eliminisani svi udari na državu"

7031 pregleda 215 reakcija 27 komentar(a)
Martinović, Foto: Demorkatska Crna Gora
Martinović, Foto: Demorkatska Crna Gora

Poslanik Demokratske Crne Gore Vladimir Martinović ocijenio je da da će se nivo promjena sistema mjeriti stepenom nezavisnosti pravosudnih i ostalih državnih institucija.

On je kazao i da je svojim djelovanjem Ustavni sud pokazao "da se akcijama kontinuiranih državnih udara diriguje iz jednog centra moći".

"Tamo gdje je DIK svojim neustavnim i nezakonitim djelovanjem stao, nastavio je danas Ustavni sud Crne Gore pokazujući i poslednjem građaninu koji je imao i najmanju dilemu, da se akcijama kontinuiranih državnih udara diriguje iz jednog centra moći. Nivo promjena sistema mjeriće se stepenom nezavisnosti pravosudnih i ostalih državnih institucija. I prethodni put i danas su osujećeni, kao što će uvijek biti demokratski i pravno eliminisani svi udari na državu, jer promjene i reforme u Crnoj Gori više ništa ne može zaustaviti", napisao je Martinović na svom Tviter nalogu.

Ustavni sud produžio je danas na mjesec dana rok Skupštini da se izjasni po podnešenom zahtjevu o ocjeni ustavnosti Odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu.

Ranije danas predsjednik Skupštine Aleksa Bečić saopštio je da Ustavni sud traži da se Skupština izjasni po podnešenom zahtjevu o ocjeni ustavnosti u roku od 15 dana, što nije do sada zabilježeno.

Bonus video: