Demokrate: Odluke se više nikad neće donositi na kanabeima Brana Mićunovića

Kako navode, princip funkcionisanja Skupštine u posljednjem periodu nije počivao na pritiscima, već na osujećivanju i pravovremenom blokiranju amaterskih pokušaja državnog udara, upravo autonomnim odlukama zasnovanim na Ustavu Crne Gore i zakonima

6863 pregleda 9 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate

Iz Demokratske Crne Gore (DCG) su kazali da je sve upadljivija potreba poslanika opozicije da nešto što neće da znaju ili da razumiju objašnjavaju navodnim pritiscima, a da to mnogo govori o njihovom načinu djelovanja u kojem pritisci igraju vjerovatno i presudnu ulogu.

Takav odnos potvrdila je, kako navode, poslanica Marta Šćepanović u svom poslednjem javnom reagovanju.

"To je problem struktura bivše vlasti, a sada opozicije, koje su očito suočene sa novom praksom koja ne dozvoljava da se odluke donose u Splendidu kao za njih vrhovnoj instituciji. Jer, postaju svjesni da se više nikad odluke neće donositi na kanabeima Brana Mićunovića, već u institucijama sistema", navodi se u saopštenju Demokrata. Kako navode, princip funkcionisanja Skupštine u posljednjem periodu nije počivao na pritiscima, već na osujećivanju i pravovremenom blokiranju amaterskih pokušaja državnog udara, upravo autonomnim odlukama zasnovanim na Ustavu Crne Gore i zakonima.

Oni su ukazali da je Skupština Crne Gore najprije bila blokirala realizaciju obećanja opozicije okupljenim gradjanima da će blokirati njen rad, a da je zatim, kako su kazali, osujećena i namjera DIK-a da blokira rad Skupštine i funkcionisanje države. Dodali su i da je na kraju spriječen i posljednji pokušaj pomaganja opoziciji od strane Ustavnog suda i pokušaj prekrajanja izborne volje građana. "Činjenica je da je sastav Ustavnog suda, čast izuzecima, političkog karaktera, te da se, u ovom sudu, donose odluke koje su političke, a ne pravne. Nova parlamentarna većina je svojom inicijativom razobličila to antiustavno djelovanje, koje je politički motivisano instrukcijama opozicije i pred cijelom javnošću objelodanila i raskrinkala upravo takav karakter postupanja Ustavnog suda", kazale su Demokrate.

U saopštenju su naveli i da se tom razobličavanju ovih dana, svojim medijskim istupima, pridružuju i sami nalogodavci, koji isplivavaju nakon što smo, priznanjem predsjednika Ustavnog suda, utvrdili ko je sudija izvjestilac. "I da zaključimo u stilu poslanice Šćepanović: pučisti su slatka, mala izvrnuta torta", kazali su iz Demokratske Crne Gore.

Bonus video: