Demokrate: DPS bestidno promoviše projekte od prethodnih izbornih ciklusa

"DPS-ov što brži odlazak sa vlasti u najboljem interesu svih građana Podgorice i Crne Gore"
0 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 22.12.2017. 17:03h

Ozbiljni i odgovorni poltičari nikada ne bi priznali da obavljaju najodgovornije funkcije u Glavnom gradu mimo većinske volje njegovih građana, a DPS funkcioneri to čine bez imalo zazora, i time dodatno potvrđuju da kod njih ne postoji osjećaj odgovornosti prema građanima, saopšteno je iz Demokrata.

Oni su reagovali na saopštenje DPS-a u kojem ih je ta partija optužila da "jeftinim trikovima i propagandom stvaraju alibi za buduće poraze".

Oni smatraju da upravo zato DPS "bestidno" promoviše početak realizacije novih investicionih projekata za čiji početak izgradnje ste presijecali vrpcu najmanje uoči prethodna tri izborna ciklusa.

"Pitamo se da li je namjera dovođenja javnosti u zabludu kada tvrdite da su vam legitimitet dale između ostalih i Demokrate prisustvom sjednicama Skupštine Glavnog grada ili je to zapravo mjera vašeg političkog neznanja. Neupućena gospodo, svakoj vlasti legitimet mogu dati samo građani kada se ispoštuje njihova slobodno izražena volja na demokratskim izborima. Valjda ste upoznati da upravo to propisuje Ustav Crne Gore ili se i u ovom kao i u ostalim slučajevima izmičete vladavini prava? Razumijemo vaše otežano poimanje legitimiteta imajući u vidu da ga crpite prekrajanjima propisa, ali nećemo vam dozvoliti da vaše nezakonitosti uvodite u saopštenja kao nešto ispravno i pravilno. Možda je to tako u vašem sistemu vrijednosti, ali Crna Gora će biti Evropska i pravna država, koliko god se vi suprostavljali tome. Cjelokupna javnost bila je svjedok da se nakon održanih izbora 2014.godine desila skandalozna postizborna prevara građana, jer je DPS odborničku većinu skrpio sa odboricima koji su izabrani glasovima onih građana koji se oštro protive politici DPS-a. Uz to, krijete od javnosti da takva nelegalna i neligitimna odbornička većina nikada nije zaključila odgovarajući akt o načinu funkcionisanja i prioritetima takve lokalne vlasti", kazali su iz Demokrata.

Iz ove partije su dodali i da će istrajati u naporima da podsjećaju javnost kako je "DPS nečasno i drsko varao građane samo da bi se dočepali fotelja, jer je upravo to pravi i krunski dokaz da je DPS-ov što brži odlazak sa vlasti u najboljem interesu svih građana Podgorice i Crne Gore".

Bonus video: