Krivokapić očekuje da će do kraja aprila biti vakcinisano više od polovine stanovništva

Krivokapić je zahvalio Kurcu na podršci koju ta zemlja pruža Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji (EU), kao i na solidarnosti koju je pokazala u borbi protiv epidemije COVID-19

24448 pregleda 374 reakcija 44 komentar(a)
Sa onlajn sastanka, Foto: Twitter
Sa onlajn sastanka, Foto: Twitter

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da se nada da će do kraja aprila biti vakcinisano više od polovine stanovništva Crne Gore što bi, kako je naveo, moglo pozitivno da utiče na predstojeću ljetnju turističku sezonu.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Vlade, imao onlajn sastanak sa austrijskim kancelarom, Sebastijanom Kurcom.

Krivokapić je upoznao Kurca sa ključnim prioritetima Vlade, među kojima su uspostavljanje vladavine prava, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, kao i borba protiv epidemije COVID-19.

On je zahvalio Kurcu na podršci koju ta zemlja pruža Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji (EU), kao i na solidarnosti koju je pokazala u borbi protiv epidemije COVID-19.

“Krivokapić je izrazio nadu i da će do kraja aprila biti vakcinisano više od polovine stanovništva Crne Gore, što bi moglo, kako je naveo, pozitivno da utiče na predstojeću ljetnju turističku sezonu”, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da bi upravo u oblasti turizma i privrede trebalo unaprijediti saradnju.

Kurc je podsjetio na bliske veze dvije zemlje i poručio da ga raduje stav nove Vlade da se obračuna sa kriminalom i korupcijom.

On je kazao da je to dobra vijest i za austrijske i druge strane investitore, koji su voljni da ulažu u Crnu Goru.

Bonus video: