Bečić na čelu crnogorske delegacije POSP-a

Šest pozicija u POSP-u pripadaju opoziciji i oni će kao i ostale članove stranih delegacija predložiti u skorije vrijeme

3122 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić biće na čelu crnogorske delegacije Parlamentarog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP), dok će članovi ovog tijela biti Slaven Radunović, Simonida Kordić, Predrag Bulatović, Boris Bogdanović, Branko Radulović i Miloš Konatar.

Šest pozicija u POSP-u pripadaju opoziciji i oni će kao i ostale članove stranih delegacija predložiti u skorije vrijeme.

To je kazao Bečić u izjavi za medije nakon sastanka predsjednika Kolegijuma Skupštine.

On je dodao da će u parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope, crnogorsku stalnu delegaciju predvodi Maja Vukićević i član Dragan Krapović, njihovi zamjenici su Marko Kovačević i Miloš Konatar.

"Stalna delegacija pri parlamentarnoj Skupštini OEBS-a, tu delegaciju će predložiti u ovom sazivu Slaven Radunović, članica delegacija Danijela Đurović, a zamjenici su Simonida Kordić i Slaven Bojović. Takođe opozicija ima pravo na jednog člana i jednog zamjenika", rekao je Bečić.

Šef stalne delegacija pri parlamentarnoj Skupštini NATO-a će biti Danilo Šaranović, član Vladan Raičević, a zamjenici poslanice Simonida Kordić i Božena Jelušić, opozicija ima pravo da predloži jednog člana i zamjenika.

"Interparlamentarna unija tu će šefica delegacije biti Jovanka Bogavac, član poslanik Srđan Pavićević, a zamjenici poslanici Milo Božović i Tamara Vujović. Opozicija takođe ima pravo na jednog člana i zamjenika. U stalnoj delegaciji parlamentarne skupštine procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi saglasno funkciji i njihovom uređenju, šef delegacije je predsjednik Skupštine, tako da će moja malenkost biti biti na čelu te delegacije, članovi Jole Vučurović i Milosava Paunović, a zamjenici Danilo Šaranović, Vladan Raičević i Srđan Pavićević, opozicija ima dva člana i dva zamjenika", kazao je Bečić

"Bojkot legitimno političko sredstvo borbe"

Bečić je komentarišući bojkot opozicije dijela rada Skupštine kazao da je to legitimno političko pravo, a poslanici opozicije su uvijek dobrodošli kada odluče da se vrate skupštinskim zasjedanjima, kazao je predsjednik parlamenta, Aleksa Bečić.

"To je na njima. Pravo na bojkot je politički legitimno, javnost uvijek cijeni postupanje svih aktera, oni su uvijek dobrodošli kad god odluče da se vrate, jer nas čeka mnogo zajedničkih izazova i očekivanja od domaće i međunarodne javnosti", zaključio je Bečić.

Bonus video: