obraćanje premijera nakon sjednice vlade na cetinju

Krivokapić: Najvjerovatnije je tačno da je veliki dio dokumentacije od 2016. do 2020. uništen

"Dokumentacija iznesena iz zgrade Vlade je ogroman materijal. Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome", kazao je Krivokapić

106433 pregleda 898 reakcija 168 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Biljana Matijašević
Krivokapić, Foto: Biljana Matijašević
Ažurirano: 28.01.2021. 13:42h

Najvjerovatnije je tačno da je veliki dio dokumentacije od 2016. do 2020. godine uništen, saopštio je danas predsjednik Vlade Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

"Dokumentacija iznesena iz zgrade Vlade je ogroman materijal. Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome. U mojoj kancelariji je bio ogroman rezač papira. Zašto su se uništavali papiri? Morao je to neko da verifikuje i odobri. Stalno tražimo odgovorne na najnižim nivoima, a neko mora to da naredi. Nemam informaciju za kompeltan dio koji se tiče Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) nego što smo mi tražili, a to je informacija o raspodjeli stanova. Nije bilo podnesenih zahtjeva i morali smo da se obratimo ANB", rekao je Krivokapić nakon sjednice Vlade koja je održana na Cetinju.

"Zamolio bih tužilaštvo i državne organe da rade svoj posao ni po babu ni po stričevima. Da svako radi svoj posao odgovorno i blagovremeno, to je neminovnost koja nas čeka", rekao je Krivokapić nakon sjednice Vlade.

Tužilaštvo nije reagovalo u nekim slučajevima pranja novca i utaje poreza

On je kazao da imaju saznja da tužilaštvo nije reagovalo u nekim slučajevima pranja novca i utaje poreza.

Premijer je rekao da će sve biti definisano na javnim konkursima i da će biti birani najbolji, a ne kao do sada najposlušniji i pripadnici partija.

"Zar nije konkurs za direktora Uprave policije pokazao da imamo 19 kandidata među kojima ima dovoljno dobrih ne da pokriju to mjesto, već i mjesto pomoćnika direktora policije. Nemamo vremena da napravimo kompletno ono što želimo, a to je strategija dobrog upravljanja resursima. Ako budemo imali priliku to ćemo predočiti javnosti. Sloboda mora na izborima da pokaže slobodan glas, a ne siguran glas ma od koje političke strukture dolazilo Ako vam građani Nikšića neko nudi pare, uzmite ih, a glasajte za najbolje, a to nijesu oni koji su bili na vlasti do 30. avgusta", kazao je Krivokapić.

On je kazao da su željeli da odaju počast svima koji su Crnu Goru voljeli i stvarali i da su zato sjednicu organizovali na Cetinju.

"30. avgusta se desila sloboda koja može da se razvija samo ako budemo radili zajednički. Živjeli smo u periodu selektivne, nekad nedostižne pravde i ovu godinu smo proglasili godinom pravde", kazao je on.

Govoreći o pranju novca kazao je da je na jednom iznosu šest miliona, ali ne može da saopšti detalje.

"Ako čujete da se formira Demohrišćanska stranka, ja cu tu negdje da budem"

Na pitanje da li podržava pokret "Ne damo Nikšić" odgovorio je da je obećao da ni on ni ministri neće biti inicijatori niti članovi partija.

"Ako čujete da se formira Demohrišćanska stranka, ja cu tu negdje da budem. Ne znam što bi bilo sporno da nečiji savjetnik bude u partiji, ako se pokaže da je to konflikt interesa ja ću odmah da je smijenim", poručio je Krivokapić.

On je govoreći o zapošljavanju rekao da u Crnoj Gori ima 30 odsto neopredijeljenih i da to znači da nikad ne bi dobili šansu da uđu u državnu upravu.

"Iako je možda bilo propusta u početku, želimo da najbolji dobiju šansu", kazao je on.

Neprimjereno dobacivanje

Članovi Vlade su prošetali Cetinjem nakon sjednice i tom prilikom je bilo dobacivanja neprimjerenih riječi.

Krivokapić je rekao da nema problem da prošeta bilo kojim gradom.

"Slično je doživio Kol (bivši njemački premijer Helmut Kol) u Karlsrueu, a on se nasmijao. Ja se nijesam nasmijao, ja sam komunicirao", kazao je Krivokapić.