Stanić traži od Abazovića da "uhapsi" Krivokapića, tvrdi da SNS i Srbija "nude pare za glas za premijerove partnere"

"Pitamo se da li je normalno da premijer jedne države, umjesto da štiti kredibilitet izbornog procesa, poziva građane da učestvuju u korupciji. Da li je uopšte premijer svjestan izgovorenih riječi odnosno da je njima podstakao kupovinu glasova sa koje god strane ona dolazila"

20943 pregleda 124 reakcija 123 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Mirko Stanić pozvoa je potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da izda nalog nadležnim organima da saslušaju i "uhapse" premijera Zdravka Krivokapića.

Kao razlog za to Stanić je naveo poziv Krivokapića građanima Nikšića da ukoliko im neko budeo nudio novac uoči lokalnih izbora 14. marta da ga uzmu "a glasaju za najbolje".

"Ako vam građani Nikšića neko nudi pare, uzmite ih, a glasajte za najbolje, a to nijesu oni koji su bili na vlasti do 30. avgusta", rekao je Krivokapić danas na Cetinju.

"Nečuveno je da premijer jedne države podstiče na korupciju umjesto da uhapsi one koji kupuju glasove. Abazović ako hoće da se dokaže kao stvarni borac protiv korupcije, zbog kršenja člana 186 stav 1 Krivičnog zakonika mora da pokaže da je zakon jednak za sve", naveo je Stanić u saopštenju.

Stanić tvrdi i da postoje dokazi da funkcioneri Srpske napredne stranke i države Srbije "nude pare za glas za premijerove partnere u Nikšiću", te da u isto vrijeme Krivokapić "poziva građane da uzmu pare za glas na izborima".

"Pitamo se da li je normalno da premijer jedne države, umjesto da štiti kredibilitet izbornog procesa, poziva građane da učestvuju u korupciji. Da li je uopšte premijer svjestan izgovorenih riječi odnosno da je njima podstakao kupovinu glasova sa koje god strane ona dolazila. Da li je premijer svjestan da ovakvim stavovima učestvuje, direktno podstrekavajući, u klasičnoj političkoj korupciji što je krivično djelo protiv sloboda i prava građana".

Stanić je naveo i da "premijer vrlo često ne zna šta priča".

"Umjesto da Krivokapić i njegov zamjenik Abazović odgovore na pozive SDP-a da utvrde što se tačno dešava u Nikšiću, iako cijeli Nikšić vidi da je država Srbija direktno uključena u izborni proces, ova Vlada kroz riječi njenog premijera podstiče "beogradski scenario" i potpunu devastaciju izbornog procesa", naveo je Stanić.

Bonus video: