SD Nikšić: Krivokapić otvoreno pozvao na političku korupciju, ODT da ga privede i sasluša

Poručili su da Krivokapić svim izrečenim i neizrečenim, odobrava skandalozno vršenje pritiska na građane Nikšića u susret lokalnim izborima

4470 pregleda 46 reakcija 47 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate
SD, Foto: Socijaldemokrate

Premijer Zdravko Krivokapić nakon sjednice Vlade poručujući građanima Nikšića da u susret lokalnim izborima u ovoj opštini uzmu novac za glasanje, a da pritom glasaju za "najbolje", ali ne za one koji su do 30. avgusta bili na vlasti, otvoreno je pozvao na političku korupciju, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora (OO) Socijaldemokrata (SD) Nikšić.

"Stoga pozivamo Osnovno državno tužilaštvo Cetinja, da poput današnje ekspeditivne reakcije privođenja i saslušavanja građana Cetinja, isto učini i kada je u pitanju premijer Krivokapić, ali i informiše javnost da li u spornoj i skandaloznoj izjavi ima elemenata krivičnog djela. Dok na istoj konferenciji premijer govori o navodnoj borbi Vlade protiv korupcije, u nastavku podstrekuje građane da uzimaju mito, ni u jednom trenutku ne osuđuje navode iz medija prema kojima "državljani Srbije novčano pomažu građane Nikšića da bi zauzvrat na predstojećim izborima glasali za određene političke partije", niti poziva da se ispitaju i istraže slučajevi o kojima prethodnih dana bruji crnogorska javnost", ističe se u saopštenju SD Nikšić.

Oni su dodali da Krivokapić svim izrečenim i neizrečenim, odobrava skandalozno vršenje pritiska na građane Nikšića u susret lokalnim izborima.

"Dok tviter potpredsjednik Vlade, čije je zalaganje za borbu protiv korupcije za sada samo deklarativno, poziva na hapšenja i privođenja isključivo neistomišljenika, od čega pravi internet senzacije, ali je očigledno saglasan sa premijerovom izjavom, jer ćutanje uglavnom znači odobravanje", kazali su iz SD Nikšić.

Oni navode i da je prema članu 186 Krivičnog zakonika Crne Gore propisana kazna za onoga "ko zahtijeva ili primi poklon ili drugu korist ili prihvati obećanje poklona ili druge koristi za sebe ili drugoga da glasa ili ne glasa ili da glasa u korist ili protiv određenog lica".

Bonus video: