LP: Obrazloženje Katnića besmisleno i ne pije vodu, Abazović je bio poslanik kad mu je nuđen mito

"Nakon šokantne izjave Abazovića da mu je nuđen mito od 21 milion, što bi moglo da dovede do teških posljedica i urušavanja izborne volje građana, tužilaštvu je trebala čitava vječnost da odreaguje"

6674 pregleda 26 reakcija 28 komentar(a)
LP, Foto: Liberalna partija
LP, Foto: Liberalna partija

Obrazloženje koje je specijalni državni tužilac (Milivoje Katnić) dao povodom slučaja navodnog nuđenja mita od 21 milion eura potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću, da on u tom trenutku nije bio poslanik, besmisleno je i ne pije vodu, saopšteno je danas iz Liberalne partije (LP).

"Nakon šokantne izjave Abazovića da mu je nuđen mito od 21 milion, što bi moglo da dovede do teških posljedica i urušavanja izborne volje građana, tužilaštvu je trebala čitava vječnost da odreaguje. No, na ovaj način možda i bolje da je reakcija izostala jer se čitav slučaj obesmišljava. Specijalni državni tužilac saopštio je da je motiv za nepokretanje postupka u ovom slučaju u kojem, kako kaže, nema elemenata krivičnog djela, to što Abazović u trenutku kada mu je mito nuđen, nije službeno lice, odnosno da nije bio poslanik. Ova izjava je potpuno netačna", ističe se u saopštenju LP.

Iz te partije su dodali da shodno Ustavu i zakonu koji reguliše ovu oblast, mandat poslanika traje sve do dana verifikacije mandata poslanicima novog saziva Skupštine.

"Dakle, Abazović je bio poslanik od izbora 2012. godine pa sve do izbora u Vladu Crnu Gore u decembru 2020. i nije bio bez mandata baš nijedan dan. Moguće je da je tužioca zbunilo to što se Abazović nije nijednom pojavio u Skupštini Crne Gore, pa je pomislio da mu je istekao mandat. Sa ovoga mjesta još jednom apelujemo na tužilaštvo da preispita sve detalje ovog slučaja po zakonu i da javnosti omogući da zna ko se to usudio da potpredsjedniku Vlade nudi desetine miliona eura za prekrajanje njihove izborne volje, kako tvrdi Abazović", zaključuje se u saopštenju LP.

Bonus video: