Marković: Sjekač koji pominje Krivokapić služi za uništavanje neslužbenih papira

"Nevjerovatno je da ponovo treba da razgovaramo na temu poznavanja nadležnosti, ovlašćenja, administrativnih procedura i kancelarijskog inventara", napisao je Marković na Tviteru

25892 pregleda 479 reakcija 95 komentar(a)
Marković, Foto: Twitter
Marković, Foto: Twitter

Službenu dokumentaciju kreiraju i formiraju ministarstva, organi uprave, Generalni sekretarijat Vlade i druge institucije, saopštio je danas Duško marković, bivši predsjednik Vlade Crne Gore.

Marković je dodao da se ta dokumentacija stvara, koristi, čuva i izlučuje u skladu sa zakonom i procedurama u tim institucijama i u odgovarajućoj evidenciji.

"Predsjednik Vlade nije čuvar dokumentacije i papira. Sjekač papira, koji aktuelni premijer (Zdravko Krivokapić) spominje, služi za uništavanje neslužbenih papira - bilo da su lične zabilješke, podsjetnici, teze za razgovore i slično. Nevjerovatno je da ponovo treba da razgovaramo na temu poznavanja nadležnosti, ovlašćenja, administrativnih procedura i kancelarijskog inventara", napisao je Marković na Tviteru.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je juče da je dokumentacija iznesena iz zgrade Vlade ogroman materijal.

"Zna se ko su osobe koje su učestvovale u tome. U mojoj kancelariji je bio ogroman rezač papira. Zašto su se uništavali papiri? Morao je to neko da verifikuje i odobri. Stalno tražimo odgovorne na najnižim nivoima, a neko mora to da naredi. Nemam informaciju za kompeltan dio koji se tiče Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) nego što smo mi tražili, a to je informacija o raspodjeli stanova. Nije bilo podnesenih zahtjeva i morali smo da se obratimo ANB", rekao je Krivokapić juče nakon sjednice Vlade koja je održana na Cetinju.

Bonus video: