Brojning: Crna Gora pouzdan saveznik posvećen stabilnosti Zapadnog Balkana

"Brojning je kazao da se Crna Gora pokazala kao pouzdan saveznik, koji je posvećen jačanju nacionalnog bezbjednosnog i odbrambenog sistema, ali i stabilnosti Zapadnog Balkana“

1456 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Odbrana.gov.me
Foto: Odbrana.gov.me

Crna Gora je pouzdan saveznik, koji je posvećen jačanju nacionalnog bezbjednosnog i odbrambenog sistema i stabilnosti Zapadnog Balkana, kazao je zamjenik ambasadora Njemačke u Podgorici Kristof Brojning.

On je, na sastanku sa ministarkom odbrane Oliverom Injac, naglasio da su Crna Gora i Njemačka u proteklom periodu razvile uspješnu saradnju zasnovanu na obostranom povjerenju.

Brojning je rekao da će Njemačka ostati posvećena podršci crnogorskom Ministarstvu odbrane u okviru daljih napora modernizacije Vojske, kao i na ostalim poljima od obostranog interesa.

"Brojning je kazao da se Crna Gora pokazala kao pouzdan saveznik, koji je posvećen jačanju nacionalnog bezbjednosnog i odbrambenog sistema, ali i stabilnosti Zapadnog Balkana“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je istakao da će Njemačka nastaviti da snažno podržava Crnu Goru na njenom putu integracija u Evropsku uniju.

Injac je istakla odličnu saradnju između dva ministarstva odbrane i oružanih snaga, naglašavajući kontinuiranu podršku koju je Njemačka pružala Crnoj Gori, kako na političkom planu, tako i kroz mnogobrojne donacije, školovanja i druge aktivnosti.

Ona je posebno naglasila doprinos Njemačke rješavanju pitanja viškova i bezbjednog skladištenja i čuvanja naoružanja i municije kroz NATO Povjerilački fond za Crnu Goru i MONDEM projekat.

"Injac je izrazila zadovoljstvo uspješnom realizacijom planova bilateralne saradnje i izrazila uvjerenje da će se saradnja dva ministarstva i oružanih snaga u narednom periodu dinamizirati na bilateralnom planu i u okviru savezničkih aktivnosti u NATO“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: