Abazović: Prethodna dva mjeseca su obilježena borbom protiv korupcije i kriminala

Na sastanku se razgovaralo i o trenutnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori, zdravstvenoj situaciji i vakcinaciji stanovištva, regionalnim problemom sa nacionalizmom, razvojnim šansama Crne Gore i lakšem pristupu korišćenja sredstava iz EU fondova

4265 pregleda 11 komentar(a)
Abazović i Plugčijeva, Foto: Vlada CG
Abazović i Plugčijeva, Foto: Vlada CG

Prethodna dva mjeseca su bila obilježena borbom protiv korupcije i kriminala, kao i zloupotrebe službenog položaja od strane više javnih funkcionera, kazao je danas potpredsjednik Vlade Dritan Abazović u razgovoru sa ambasadorkom Bugarske u Crnoj Gori Nj.E. Meglenom Plugčijevom.

Abazović je naveo da Bugarska sa svojim iskustvima može biti od velike pomoći Crnoj Gori na putu evropskih integracija, ali i da dvije zemlje imaju tradicionalno odlične veze i dobru bilateralnu saradnju, te da treba nastaviti u istom pravcu.

Kako se navodi u saopštenju, Plugčijeva je mišljenja da Crna Gora i Bugarska imaju slične probleme, te da je razumijevanje suštine tih problema od velike važnosti u savjetovanju partnera na putu evropskih integracija.

Plugčijeva je kazala da Bugarska želi da pomogne Crnoj Gori u procesu vakcinacije građana i poboljšanju zdravstvene krize, uzrokovane koronavirusom.

Sastanak Plugčijeve i Abazovića
Sastanak Plugčijeve i Abazovićafoto: Vlada CG

Ona je takođe istakla i da je Bugarska je u posljednje dvije godine u Crnoj Gori organizovala i finansirala pet projekata, a većina njih ima za cilj podršku zdravstvenom sistemu u borbi protiv pandemije virusa COVID-19.

Na sastanku se razgovaralo i o trenutnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori, zdravstvenoj situaciji i vakcinaciji stanovištva, regionalnim problemom sa nacionalizmom, razvojnim šansama Crne Gore i lakšem pristupu korišćenja sredstava iz EU fondova.

Bonus video: