Kašnjenje vakcina je notorna činjenica

Šehović: Srbija vakcinisala populaciju skoro kao čitava Crna Gora, a mi ne znamo ni kad stižu vakcine

Šehović u saopštenju navodi da na moguće probleme sa nabavkom ljekova, građane Crne Gore nije upozorio samo on, već i Fond za zdravstveno osiguranje, koja je, kako kaže "jedina za to mjerodavna institucija"

19270 pregleda 128 reakcija 128 komentar(a)
Šehović, Foto: Savo Prelević
Šehović, Foto: Savo Prelević

Kašnjenje vakcina je notorna činjenica, jer dok je Srbija vakcinisala za par dana populaciju skoro kao čitava Crna Gora, Crna Gora ne zna ni kad vakcine stižu, kazao je potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović nakon izjave potpredsjednika SNP-a Dragana Ivanovića da su zlonamjerni i uznemiravajući navodi o tome da nema još vakcina i da je nabavka ljekova ugrožena od strane Vlade.

Šehović u saopštenju navodi da na moguće probleme sa nabavkom ljekova, građane Crne Gore nije upozorio samo on, već i Fond za zdravstveno osiguranje, koja je, kako kaže "jedina za to mjerodavna institucija".

"U krajnjem, ne znam ko vam piše saopšenja gospodine Ivanoviću, ali nemojte više braniti ministarku zdravlja formulacijom da "prema vašim informacijama vakcine stižu naredne nedjelje". To znači, gospodine Ivanoviću, da je jedna politička partija upravo, nekakvim "svojim nezvaničnim informacijama" zvanično obavijestila građane o tome kad stižu njihove vakcine, a ne Ministarstvo zdravlja. Kad je već SNP bolje informisan faktor, predlažem da gospodin Ivanović, kao neko ko je informisaniji od resora čija je to nadležnost, bude ministar zdravlja. Dakle, bolje više ne branite jedni druge, jer to u nedostatku argumenata najčešće nevješto radite, kazao je Šehović.

On je dodao da će o prosvjeti, umjesto sa Ivanovićem, polemisati "sa nekim drugim, kompetentnijim i mjerodavnijim za tu oblast"

Preporučujemo za Vas