Popović: Najava ukidanja SDT i prestanak mandata tužilaca vodi u totalnu anarhiju

Prema njegovim riječima, nakon ukidanja Montenegro Airlinesa, simbola crnogorske ekonomske samostalnosti, prelazi se u novu fazu, urušavanja sudstva, po Ustavu samostalne i nezavisne grane vlasti

10347 pregleda 115 reakcija 115 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Najava ukidanja Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i prestanak mandata tužilaca vodi državu u totalnu anarhiju, smatraju u Liberalnoj partiji (LP).

Povezani članci

03. Februar 2021.

Katnić ide u neraspoređene

Predsjednik LP Andrija Popović kazao je da nova “kleronacionalistička revolucionarna Zakonodavna i Izvršna vlast nastavlja sa faznim urušavanjem crnogorskih institucija.”

“Najava ukidanja SDT-a i prestanak mandata tužilaca vodi u totalnu anarhiju države”, smatra Popović.

Prema njegovim riječima, nakon ukidanja Montenegro Airlinesa, simbola crnogorske ekonomske samostalnosti, prelazi se u novu fazu, urušavanja sudstva, po Ustavu samostalne i nezavisne grane vlasti.

“Pitanje je dana kada će početi da osnivaju prijeke i vanredne sudove, bez obzira što je to zabranjeno. Ustav im po svemu sudeći neće biti brana”, kazao je Popović.

On smatra da je jasno, bez obzira na dosadašnju uzdržanost Evropske unije (EU), da bi to značilo i kraj pregovora i snova o pridruživanju Uniji.

Popović je naveo da se, do dolaska nove parlamentarne većine, svaki predlog zakona mjesecima i godinama usaglašavao sa EU prije nego što bi ušao u skupštinsku proceduru, “iz obaveze koju smo prihvatili u Sporazumu o pridruživanju i stabilizaciji.”

“Generalno, sve vodi ka ukidanju države Crne Gore, kako LP mjesecima upozorava”, zaključio je Popović.

Bonus video: