Narodni pokret: Rukovodstvu Opštine Nikšić preči psi lutalice nego perspektiva mladih ljudi

"Takođe, Opština Nikšić planira čak duplo manji budžet za podsticaj nataliteta"

16384 pregleda 44 reakcija 40 komentar(a)
Davidović, Foto: Narodni pokret
Davidović, Foto: Narodni pokret

Narodni pokret, na čijem je čelu biznismen Miodrag Daka Davidović, smatra da je veoma zabrinjavajuća, pa čak i poražavajuća poruka, koju šalje trenutno rukovodstvo Opštine Nikšić planiranim budžetom za 2021. godinu.

“Brojke nedvosmisleno govore da im je trenutno preče zbrinjavanje pasa lutalica nego perspektiva mladih ljudi, koji treba da postanu nosioci ekonomije grada Nikšića. Gospoda iz vladajuće strukture u budžetu za 2021. godinu planiraju čak 46.000 eura više za zbrinjavanje napuštenih pasa nego za stipendije, stručno osposobljavanje, podršku i pomoć učenicima… Takođe, Opština Nikšić planira čak duplo manji budžet za podsticaj nataliteta”, piše u saopštenju za javnost.

Plan budžeta
foto: Narodni pokret

Narodni pokret je, kako se navodi u potpunosti saglasan da treba pružiti podršku i raditi na problemu nezbrinutih pasa i oni će se za to uvijek zalagati, ali taj problem, kako su kazali, trenutno se nalazi “mnogo niže na ljestvici prioriteta nego obrazovanje ili podsticaj nataliteta”.

“Narodni pokret će, kada preuzme vlast u Nikšiću, građanima ponuditi jasnu listu prioriteta. Nećemo dozvoliti da djeca i mladi budu posljednja rupa na svirali. Gajimo poseban senzibilitet prema djeci, mladima i njihovoj budućnosti. Vjerujemo da će to građani Nikšića prepoznati i da će 14. marta bahatoj politici vladajuće koalicije reći: ‘Ne, budućnost naše djece nema cijenu!’’”, zaključuje se u saopštenju Narodnog pokreta.

Bonus video: